Öne Çıkanlar elazığyerelhaber google SARIÇİÇEK Otomobil Kamyonete Arkadan Çarptı: 2 Yaralı elazığhaber

Bu haber kez okundu.

Hoş Geldin Ya Şehr-İ Ramazan

6 Şubat’ta yaşanan deprem nedeniyle Ramazan Ayı’na hüzünlü bir şekilde girdik. Geleneksel olarak her Ramazan Ayı düzenlenen çeşitli etkinlikler bu yıl olmayacak. Sahur halaylarımız olmayacak. Buruk bir şekilde sofralarımızı kuracağız. Depremin yıkıma uğrattığı 11 ilde iftar çadırları kurulacak, iftar yemekleri verilecek.  Camiler de deprem bölgesi için dualar edilecek, bölgeye yardım kolileri gönderilecek.

TÜRKİYE, SON YILLARDA RAMAZAN AYINA HEP BURUK GİRİYOR

Türkiye, son yıllarda Ramazan Ayı’na hep buruk giriyor. İslam Alemi, korona virüs salgınından ötürü 2020 ve 2021 Ramazan Ayı’nı buruk geçirmişti. Salgın dolayısıyla iftar yemekleri verilemedi, insanlar bir arada iftar veya sahur yapamadı.

DEPREM BÖLGESİ RAMAZAN AYINDA UNUTULMAYACAK

Bu yıl ise Türkiye'nin kalbi deprem bölgesinde atıyor. Depremin ilk gününden bu yana yaraların sarılması adına bölgede seferber olan Türk halkı, STK'lar, vakıflar, dernekler Ramazan Ayı’nda da depremzedeler için çalışmalarını sürdürecek. Bu Ramazan Ayı’nda camilerde deprem bölgesi için dualar edilecek. Afetzedeler için bölgeye yardım kolileri götürülecek.

RAMAZAN BAYRAMI 21 NİSAN CUMA

23 Mart ‘da  başlayan Ramazan Ayı, 21 Nisan’da sona erecek. Mübarek Kadir Gecesi ise 17 Nisan gecesi idrak edilecek. Elazığ'da Ramazan ayının ilk günde iftar saat 18:44'te açılacak. 

Her sene olduğu gibi mübarek Ramazan ayı üç gün sürecek olan bayramla uğurlanacak.

Ramazan Bayramı ise 21 Nisan Cuma günü kutlanacak.

Bu sene zekat miktarı 80.18  gram, fitre miktarı ise 70 TL olarak belirlendi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol