Öne Çıkanlar DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır… TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

“İHALE EDİLİNCEYE KADAR KONUYU GÜNDEMDE TUTACAĞIZ!”

Harput-Der Başkanı ve üyeleri Harput’ta sulama suyu sorunu olan bölgelerde hayata geçirilmesi için hazırlanan Serince Pompaj sulaması projesinin bir an önce hayata geçirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Harput Der Başkanı Kazım Atıcı, Harput ve Harput’a bağlı köylerin en önemli sorununun sulama sorunu olduğunu vurguladı.

Başkan Atıcı, Etüt ve fizibilite Çalışmaları tamamlanan Serince Projesinin sorunun giderilmesi adına önemli olduğunu söyleyerek; “Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz tarafından, etüt ve projelendirme çalışmaları ile fizibilitesi tamamlanarak her açıdan uygun bulunan Serince Pompaj Sulaması projesi sorunların çözülmesi açısından bir başlangıç olacaktır.

Yıllardır yatırım programına alınmayı ve ihale edilmeyi beklenen projemize revizyon yapılarak güneş enerji sistemiyle işletilebilir hale gelmesi ve DSİ Genel Müdürlüğü’nde yatırım programına alınması için gerekli çalışmaların yapılması beklenmektedir.” İfadelerini kullandı.

Yetkililerden projeye destek olmalarını isteyen Kazım Atıcı; “Başta devletimizin ilgili makamlarından, hükümetimizden, milletvekillerimizden, siyasi partilerimizden, STK’larımızdan ve devletimizin her kademesindeki bürokratlarımızdan projemize ses ve destek olmaya davet ediyoruz.

Harput Der olarak bu proje yatırım programına alınarak ihale edilinceye kadar konuyu gündemde tutarak destek çağrısına devam edeceğiz. Kadim medeniyetimiz Harput ve köylerinin bu projeye çok ihtiyacı vardır.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol