Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

İL HAKEMLERİ YİNE UNUTULDU

Göreve gelir gelmez Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile Temsilciler Kurulunda değişime giden TFF yönetimi Süper Lig hakemlerinin maaşlarında yüzde yüz zam yapıp VAR ile gözlemci sayısını artırıp temsilcilerinde maçlardaki sayıları artırıldı.

Yapılan açıklamalarda hep hakemlerin unutulduğunu ve ekonomik anlamda da sıkıntılar çektikleri başkan Büyükekşi tarafından dile getirilmişti.

En son olarak hakemlik kariyerini bitiren Cüneyt Çakır Hakem Eğitmeni olarak görev verildi ve aylık maaşı 100 bin lira. Ayrıca gittiği maçlarda da 10 bin lira hesabına yatmakta.

AMATÖR HAKEMİN SAHİBİ YOK

Bir başka görünmeyen yüzde Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) tarafı. Daha önceki dönemlerde Merkez Hakem Kurulu üyelikleri ve son olarak da Temsilciler Kurul Başkanı olan Abdurrahman Arıcı görevi bırakmasının ardından hakemlerin hakkını savunur oldu.

Ama sadece basına demeç vererek oldu; icraat kısmında maalesef yoklar.

Elazığ Amatörüne baktığımızda da hakem sayısındaki azlık ve de maçlardaki ciddi anlamda maç idaresi gibi sıkıntılar mevcut. Bir taraftan süper lig hakemleri ekonomik olarak rahat bir nefes alırken; diğer taraftan da illerdeki görev alan amatör hakemlerin hem maçlardaki sıkıntılı maç idare etmeleri; diğer yandan da aldıkları maç ücretleri ile hakemliği bırakma noktasına getiriyor.

Yapılan son tespitlerde ülkemizde 4158 İl Hakemi 1609 İl Gözlemcisi bulunmakta.

Bu hakemlerin çoğu öğrenci ve babalarından aldıkları harçlıklarla geçinmekteler.

İl Hakem Kurulları da bu ekonomik sıkıntıda da hakem bulmakta zorlanıyor.

Şuan itibariyle hakemlerin aldıkları maç ücretleri şu şekilde;

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol