Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

İLETİŞİMCİLERE MÜJDE:  OKUL TAŞINMAYACAK

Elazığ'da medya sektörüne yıllardan beridir ara eleman yetiştiren bölgenin ilk İletişim Meslek Lisesi'nin yıkılarak yerine Milli Eğitim Hizmet Binası yapılacağı, İletişim lisesinin de bulunduğu yerden taşınarak eski Devlet Hastanesi yerleşkesinde bulunan onkoloji binasında eğitim vereceği tartışmaları gündemdeki yerini korurken Milli Eğitim İl Müdürlüğüne yakın kaynaklardan ele geçirdiğimiz 07.09.2022 tarihli Yıkım çalışması Yapılacak Okullar listesinde Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu İletişim Lisesi’nin olmadığı anlaşıldı.

EĞİTİME KENDİ BİNASINDA DEVAM

Haftalardan beridir Günışığı ve Yeniufuk Gazeteleri olarak gündemde tutup İletişim Lisesinin yerinin değiştirilmesinin yanlışlığına dikkat çektiğimiz konu ilgili ve yetkililer tarafından dikkate alındı. Yeni başlayan Eğitim Öğretim döneminde yıkılacak ve güçlendirilmesi yapılacak okulların listesi belli oldu. Belli olan listeye göre Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu İletişim Lisesi’nin bu eğitim dönemi içerisinde yıkılmayarak eğitime kendi binasında devam edeceği anlaşıldı.

07 EYLÜL 2022 TARİHLİ RESMİ BELGE

Yaklaşık bir yıldan beridir Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu İletişim Lisesinde eğitim veren öğretmenlerle eğitim alan öğrencilerinin tedirgin oldukları konu Milli Eğitim Müdürlüğünün 07 Eylül 2022 tarihli yazısıyla netlik kazandı. Milli Eğitim İl Müdürlüğüne yakın kaynaklardan ele geçirdiğimiz resmi belgeye göre bu eğitim öğretim döneminde yıkım veya güçlendirme amacıyla taşınması gereken okullar arasında İletişim Lisesinin olmadığı öğrenildi.

GÜNLERDİR KARA KARA DÜŞÜNÜYORDUK

Bilginin kısa sürede taraflarıyla paylaşılmasından dolayı İletişim Lisesi öğrencileri, öğretmenler ve öğrenci velileri mutluluklarını “Günlerden beridir kara kara düşünüyorduk nasıl olacak diye. Listede kendi okulumuzun olmadığını öğrenince çok sevindik” diyerek dile getirdiler.

SAYIN VALİYE SONSUZ TEŞEKKÜR

Uzun süredir akıbeti ne olacak, ulaşım problemimiz var, öğrencilerimiz eski Devlet Hastanesinin oraya nasıl gidecekler, açık liseye mi yazdırsak diye düşünürken almış olduğumuz bu bilgi bizleri rahatlattı diyen öğrenci velileri; “Bu kararın Elazığ valisi tarafından alındığını düşünüyoruz. Yapılmakta olan bir yanlışlıktan dönüldüğü için Sayın Valimize ne kadar teşekkür etsek az.”

MOTİVASYONUMUZ DÜŞMÜŞTÜ

Devlet Hastanesinde eğitim ve öğretim vermenin çok zor olacağını söyleyen bir çok meslek öğretmeni de son günlerde aldığımız en güzel haber. Sayın Valimize minnettarız diyerek şunları kaydettiler: Okulumuzda yaklaşık 300 öğrenci eğitim ve öğretim görmekte. Taşınacak haberi çıktıktan sonra öğrencilerimizin de bizlerin de motivasyonu düştü. Çünkü çak kaliteli cihazlardan oluşan teknik bir alt yapıya sahibiz. Taşınmak, stüdyoların yeni yere kurulması demek bir yılın heba olması demekti. Bu da öğrencilerin farklı okullara nakil veya açık liselere kayması demekti. Bu karar bizleri çok sevindirdi.

KALKAN; “ELİMİZE GELEN RESMİ BİR YAZI YOK”

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atakan Kalkan da, kendilerine henüz resmi bir yazının gelmediğini eğitime devam ettiklerini belirtti.  Kalkan; “Bize resmi bir belge gelmedi şu anda. Biz eğitimlerimize devam ediyoruz. Resmi bir yazı gelene kadar buradayız. Devam edeceğiz.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol