Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

İlk Müjde Erol Ve Koca'dan

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından 10 il afet bölgesi olarak ilan edilmiş, Elazığ bu illere dahil edilmemişti. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 büyük depremle sarsılan Elazığ’da “Afet Bölgesi” tartışmaları sona erdi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından ilk günden basın ve sivil toplum kuruluşları, oda başkanlarının mücadelesini sürdürdüğü husus nihayet lehimize sonuçlandı. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilip edilememesi ile ilgili net bir şey söylemedi.

Deprem bölgesinde tüm okullarda ikinci dönemde devam şartı aranmayacaktır diyen Erdoğan buna Elazığ'ın dahil olacağını belirtmişti.

Yaşan bu gelişmelerin ardından CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde, Elazığ’ın ‘afet bölgesi’ ilan edilmesine dair talebimizi telefon görüşmesi ile Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim” açıklaması ilk kez gazeteniz Günışığı ve Yeni Ufuk'ta  yer alırken, “Gözün Aydın Elazığ!” başlığıyla Elazığ Kamuoyu da haberi ilk kez ve yalnız gazeteniz günışığı’ndan öğrendi…

Cumhuriyet Halk PartisiElazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesi konusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiğini sosyal medya hesabından duyurmasının ardından, Günışığı ve Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca Sosyal medya hesabından Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğana ilettiği için Gürsel Erol’a teşekkür etmiş, ve “Gözün Aydın Elazığ” başlığıyla Elazığ’ın Afet Bölgesi Kapsamına alındığının müjdesini vermişti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol