Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

İLLE DE PROJE SİYASETİ

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

PROJELERİYLE KONUŞSUNLAR

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, Elazığ Halkının, Saadet Partisine olan bakış açısını ve Elazığ gündemine dair gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Elazığ’ın sorunlarına yönelik çözüm önerileri içeren Elazığ Kalkınma Planı'nın detaylarını da  anlatan Başkan Akın, hedeflerinin önümüzdeki seçimde 2 milletvekili çıkarmak olduğunu ifade etti. Başkan Akın, bu projeleri Elazığ'da hayata geçirerek büyük bir kalkınma süreci başlatacaklarını söyledi.

GİTTİĞİMİZ HERYERDE BÜYÜK İLGİYLE KARŞILAŞIYORUZ

Seçime yönelik hazırlıkların devam ettiğini belirten Başkan Akın, "İki senedir görevdeyim ve bu süreçte sürekli sahada oldum olmaya da devam ediyorum. Bütün ilçelerimizi gezdik. Hamdolsun Saadet Partisi’ne, Elazığ’da çok büyük bir teveccüh var, sevgi var. Bunu birebir ilişkilerimizde çok rahat bir şekilde ifade ediyorlar. Vatandaşlarımız haklı olarak bir takım çekincelerinden dolayı bunu açık bir şekilde her tarafta çok rahat dile getirmiyor olabilir. Fakat biz gittiğimiz yerlerde çok güzel bir ilgiyle karşılaşıyoruz.” dedi.

VATANDAŞTAN DESTEK SÖZÜ ALIYORUZ

Başkan Akın, vatandaşlarla bir araya geldiklerini ve destek sözü aldıklarını söyleyerek, "Vatandaşlar bu sözü bize rahatlıkla verebiliyorlar. Eskiden söz verme noktasında vatandaşlar bu kadar rahat değillerdi. Daha önce ifade ettiğimiz gibi en az iki milletvekili hedefimizi yakalayacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

ÜYE SAYILARIMIZDA REKOR KIRDIK

Üye sayılarında Türkiye’de beşinci olarak rekor kırdıklarını aktaran Başkan Akın, "Her ay üye çalışmalarımızı arttırdık. Bundan dolayı genel merkezimiz, Elazığ İl Başkanlığımıza ödül verdi. Yüzde 70 oranında teşkilatlarımızı tamamladık ve çalışmalarımız devam ediyor. Teşkilatlanmadan kastım temsilci düzeyinde değil de, sandık müşahidi düzeyinde kapsamlı bir temsilciden bahsediyorum. Diğer düzeylerde zaten hemen her yerde temsilcilerimiz var. Elbette ki eksikliklerimiz olabiliyor, değişmemiz gereken yerler olabiliyor. Bunları da zaten haftalık olarak takip edip değerlendiriyoruz.” dedi.

AÇIKLADIĞIMIZ PROJELERLE VATANDAŞLARIMIZIN SEVGİLERİ ARTTI

Başkan Akın, gittikleri her yerde sıcak ilgiyle karşılaştıklarını yineleyerek, Elazığ’ın kalkınmasına yönelik yakın zamanda 14 tane proje açıkladıklarını kaydetti. Başkan Akın, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Sağ olsunlar basında arkadaşlar haber değerli görüp paylaştılar. Bu projeyle vatandaşlarımızın sevgileri de arttı. Sorunlara çaba harcayıp bu projeleri üretmek samimiyetin göstergesidir. Bu yüzden nereye gidersek gidelim derdini sorununu anlatmak için başkanım deyip yanımıza geliyorlar ve bizi tebrik ediyorlar.”

ELAZIĞ’IN EN İYİ PROBLEMLERİNİ BİLEN PARTİYİZ

Vatandaşların taleplerini sorunlarını dinlediklerini kaydeden Başkan Akın, “Elazığ’ın en iyi problemlerini bilen parti biziz. Bunu iddia ediyorum. Eğer bizim kadar bilmiş olsalardı, bir siyasi parti tarafından bu konulara parmak basılırdı. Bütün manşetlere bakın hep yüzeysel, sığ konular ele alınıyor. Hâlbuki Elazığ’ın çok ciddi problemleri var.” dedi.

BÜYÜK ORANDA İŞSİZLİK VAR

Elazığ’da büyük oranda işsizlik olduğunu savunan Başkan Akın, “İŞKUR kayıtlarına göre 30 bin kayıtlı işsizimiz var. Herkes gidip İŞKUR’a kayıt yaptırmıyor. Kayıtdışı işsizlerle baktığınız zaman 50 binin üzerinde işsizimiz var. Bu nedenle Elazığ sürekli göç veriyor.” dedi.

ELAZIĞ’IN ÇOCUKLARI HEPSİ OKUMUŞ

İşsizlik, ekonomi, turizm, göç, sağlık, eğitim, ulaşım, tarım, hayvancılık gibi sorunlara çok boyutlu çözüm getirecek 14 teknik projenin detayları hakkında da bilgiler veren İl Başkanı Akın, “Elazığ’ın çocukları hepsi okumuş nitelikli insanlar. Beyaz yaka ve mavi yaka diye personel olarak ayırdığınız zaman Elazığlımızın çocukları ağırlıklı olarak beyaz yaka personelden oluşuyor. Biz bu kişileri burada istihdam edemediğimiz için, katma değeri yüksek yatırımlar olmadığı için, evinde oturuyor KPSS’ye hazırlanıyor. Bu kadar kişiyi zaten devlet kurumlarına almak mümkün değil. Biz burada 30 bin işsize karşılık 50 bin istihdam oluşturacak bir proje hazırladık. ” dedi.

PROJELER İLE AMAÇLANAN HEDEFLER

Projeler ile amaçladıkları hedeflerini de açıklayan Başkan Akın, “Birinci amaç işsizliği çözmek. İkinci amacımız da nitelikli ve yüksek gelirli bir istihdam oluşturmak. Üçüncüsü de ihracat potansiyelini artırmak. Elazığ ihracatta Türkiye’de 46. sırada. Geçen sene 335 milyon dolarlık bir ihracatı var, bunun 250 milyon dolarını Ferrokrom yapıyor geri kalanını da mermer fabrikaları yapıyor. Bizim amacımız Elazığ’ı ilk 10’’un içerisine koymak.” dedi.

İLÇELERİMİZ ÇOK MAHRUM

Başkan Akın, her ilçede ayrı bir sorun olduğunu ileri sürerek, "İlçelerimizin mağduriyetini gidermek istiyoruz. İlçelerimiz gerçekten çok mahrum. İlçelerimizde hastane yapılmış otel binası gibi ama içerisinde tesisat yok. Röntgen yok, ultrason yok, doktor yok, kan tahlili makinesi yok. Baskil Devlet Hastanesine gidin bakın kan tahlil makinesi yok. Arıcak'a 18 diyaliz hastası var. Bu hastaların diyaliz üniteleri yok. Bakın sayılarına kadar söylüyoruz, çünkü sorunları çok iyi biliyoruz. Her ilçede bir mağduriyet var.” ifadelerini kullandı.

PROBLEMLERE ÇÖZÜM GETİRECEĞİZ

Başkan Akın, ilçelerdeki problemlere çözüm getireceklerini söyleyerek, "Buna yönelik de çözümleri ürettik. İlçe devlet hastaneleri tam donanımlı hale getirilecek. İlçelerdeki okullarda sayısal bölüm şu anda yok. Aile çocuğunu Elazığ’a göndermek zorunda kalıyor. Hoca yok diye Elazığ’a göndermek zorunda kalıyor. İlçe okulun ayağına gitmez, okul ilçenin ayağına gider. İlçe okulları tam donanımlı hale getirilecek.” dedi.

ELAZIĞ TARIM VE HAYVANCILIK 41. SIRAYA GERİLEMİŞ

Tarım ve hayvancılıkta Elazığ'ın 6. sıradan 41. sıraya gerilediği belirten Başkan Akın, “Hayvancılığı bırakan bir daha geri gelmiyor, çünkü hayvancılık ölmüş. Fiyatları çok yüksek gübre alamıyor, mazot alamıyor. Hayvancılık tarım girdilerinden vergilerin kaldırılmasını sağlayacağız. Bunun için gayret edeceğiz. Tüm ilçelerde tarımsal sulama projesi yapılacak, Uluova, Kuzova yılan hikayesine dönmüş, biz tarımsal sulama sistemleri geliştireceğiz.” dedi.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL MOTORU FABRİKASI PROJESİ

Elazığ'a hak ettikleri değeri vereceklerini aktaran Başkan Akın; "Elektrikli otomobil motoru fabrikası projesini ortaya koyduk, bu fabrikada Elazığ’da 1000 kişi istihdam edilecek.” diye konuştu.

MADEN BAKIR İŞLETMESİ

Projelerinin aralarında olan Maden Bakır İşletmesi, entegre motor sargısı ve kablo fabrikasından bahseden Başkan Akın, “Bu projede madeni bakır fabrikası yapılacak. Orada bakır saflaştırıldıktan sonra bakır tel haline getirilip elektrik motor sargısında kullanılacak. Maden'de entegre kablo fabrikası kuracağız dediğimiz zaman millet sanıyor ki sadece fabrika. 2000 kişilik bir fabrikanın yapıldığını düşünün, bu 2000 kişi nerede kalacak konut yapmak zorundasınız, bu kişilerin eğlenmesi için park AVM yapmak zorundasınız, tedavi için hastane yapmak zorundasınız. Kısacası bir fabrika demek bir şehir demektir.” dedi.

ELAZIĞ’I BÖLGE LİDERİ YAPACAĞIZ

Hazırladıkları proje ile Elazığ’ın bölge lideri olacağını iddia eden Başkan Akın, Karakoçan-Palu-Kovancılar Stator-Rotor Fabrikasının detaylarını şöyle anlattı; “Elektrik motorunun dış gövdesine Stator diyoruz, ortasında dönen kısma Rotor diyoruz. Bu fabrikada Stator-Rotor yapılıp merkeze gönderilecek. Maden'den kablosu gelecek. Elektrikli otomobil motoru fabrikasında imalata alınacak birleştirilecek. 1000 kişiye istihdam sağlayacak.” İfadelerini kullandı.

BASKİL PİL VE BATARYA FABRİKASI

Baskil, Pil ve Batarya fabrikasında 1000 kişi istihdam edileceğini aktaran Başkan Akın, “Bir elektrikli otomobilin en önemli iki ünitesi var. Biri elektrik motoru, diğeri bataryası. Artık dünya elektrikli otomobile dönüyor. 30 sene içerisinde yakıtlı otomobiller kalkacak. Bu nedenle çok büyük bir geleceği var. Bu projeyle elektrikli otomobilin ham maddesine kadar üretimini burada sağlayacağız.” dedi.

OSB ELEKTRİKLİ KARA VE HAVA ARAÇLARI KÜMELENMESİ PROJESİ

OSB Elektrikli kara ve hava araçları kümelenmesi projesinde 1000 kişi istihdam edileceğini belirten Başkan Akın, “Batarya ve elektrik motorunu ürettiğiniz zaman ister istemez organize sanayiye elektrikli motor üreticileri gelecek. Neden? Hammaddeye yakın olmak isteyecekler. Dolayısıyla burada bir kümelenme faaliyeti ile 10 Bin istihdam olacak.”diye konuştu.

2000 ADET İŞYERİ PROJESİ İMALATÇILAR SİTESİ

14 proje ile amaçlanan hedeflerinden söz eden Başkan Akın, “Elazığ’da üretim yapmak isteyen, iş yeri açmak isteyen yer bulamaz. Depremden dolayı birçok yer yıkıldı. Abdullahpaşa'daki TOKİ’lerin altındaki dükkânlara bir bakın. Daracık koridor gibi dükkânlar yaptılar. Hiçbir şey yapılmaz o dükkânlarda hepiniz de görüyorsunuz, biliyorsunuz. Dolayısıyla biz 2000 adet site yapacağız. Burada insanlar imalatlarını yapacak. Her sitede on kişi istihdam edildiğini düşünürseniz toplamda 2000 kişiye istihdam sağlanacak.” dedi.

DEV ORTA ÖĞRETİM KAMPÜSÜ

Merkezdeki okulların artık aşırı derecede gürültü aldığını söyleyen Başkan Akın , "Dev Ortaöğretim kampüsü, Malatya Yolunda, İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi gibi çok devasa benzeri bir ortaöğretim kampüsü olacak. İçerisinde hayvanat bahçesi, sosyal tesisleri, yüzme havuzları, gelişmiş laboratuar, sakin derslikleri, huzurevleri şifa nameler, anneler babalar çocuklarını bıraktıkları zaman kendilerine kurs düzenlenecek mekanlar. Baktığınız zaman 5000 kişilik istihdam ön görmüşüz.” ifadelerini kullandı.

DOĞUKENT-HANKENDİ TRAMVAY HATTI

Başkan Akın, Doğukent-Hankendi tramvay hattının 25 kilometrelik bir hat olacağına dikkat çekerek, “Doğukent’ten – Hankendi’ne kadar. Orada ki ailelerin sosyo ekonomik yapısını bağlamış oluyoruz. Düşünün ki Doğukent’ten biri biniyor, Malatya yolunda kurmuş olduğumuz dev ortaöğretim kampüsünde iniyor. Tramvayların çok düşük ücretleri var taşıma maliyeti yok yani.” dedi.

HAZAR GÖLÜ ISLAH VE TURİZM YATIRIMLARI PROJESİ

Hazar Gölü ıslah ve turizm yatırımları projesini açıklayan Başkan Akın, “Bizim elimizde öyle büyük bir nimet var ki; Hazar Gölü. Avrupa’ya gidin her taraf yeşillendirilmiş, küçücük gölletin üstüne bile tekneler, kayıklar, yapılar, yapmışlar. Bizim kocaman gölümüz var, hiç bir şey yapılmamış. Biz orada acilen ağaçlandırma yapılacağız, spor tesisleri kurulacak, üniversite bölümleri kurulacak, vatandaşlarımızın kalabileceği misafirhaneler yapılacak. Bakın otel demiyorum, misafirhane yapılacak. Bazı hastalar örneğin kanser hastaları, ruh ve sinir hastaları için suyla, tabiatla iç içe bir hastane yapacağız.” diye konuştu.

TÜM İLÇELERDE MAHSUL PAKETLEME TESİSLERİ KURULMASI VE MARKALAŞTIRMA PROJESİ

Tüm ilçelerde mahsul paketleme tesisleri kurulması ve markalaştırma projesine değinen Başkan Akın şunları kaydetti, “Mesela Baskil’de kayısı, bir yerde orcik, pestil, Gezin'in fasulyesi nohudu, çileği aklınıza ne gelirse o ilçenin markası ile zincir marketlere vereceğiz ve alım garantisi verilecek parası da çiftçiye peşin verilecek."

TÜM İLÇELERDE TURİZM CAZİBE MERKEZLERİ OLUŞTURULACAK

Bir çok tarihi yerleri olan ilçeleri turizme kazandıracaklarını aktaran Başkan Akın, “Güzel ilçemiz Keban'ın, Kemaliye'den bir farkı yok. Kemaliye’ye bakın neler yapmışlar ama bizim Keban’a hiçbir yatırım yapılmamış. Birçok tarihi yerleri olan ilçelerimiz bu şekilde. Biz inşallah bu projeleri hayata geçireceğiz.” dedi.

MİLLETVEKİLİ ÇIKARSAK BİLE BAZI DİNAMİKLERİ HAREKETE GEÇİREBİLİRİZ

Bu projeler hayata geçtikten sonra Elazığ’ın kalkınacağını, işsizlik, ekonomik sorunların çözüleceğini belirterek, “Vatandaş bize soruyor; Başkanım diyelim ki iki milletvekili çıkardınız fakat iktidar olamadınız?" Ben de diyorum ki bunları yapmak için iktidar olmak zorunda değiliz. Milletvekili çıkarsak bile bazı dinamikleri harekete geçirebiliriz. Dosyanızı hazırlarsınız gidersiniz, kapısında yatarsınız dersiniz ki bir tanesini hayata geçirin. Bunun için gayret edersiniz." diye konuştu.

SIĞ PROJELERLE ÇÖZEMEZSİNİZ

“Büyük ölçekli işsizlik büyük ölçekli projelerle çözülür” diyen Başkan Akın, "Bir milletvekili 2 saat boyunca televizyon programında konuştu. Elazığ’ın sorunlarının çözümüne yönelik bir proje kelimesi ağzından çıkmadı. Ben çok üzüldüm. Elazığ’da stadyum yapılmış. Evet devasa bir stadyum yaptınız doğru. 20 bin kişi alıyor. Bugün Elazığ’daki işsizler oraya sığmıyor çünkü 30 bin işsiz var. Böyle büyük ölçekli bir işsizlikten bahsediyoruz. Bunu sığ projelerle çözemezsiniz mesela Ağın’a Leblebi Fabrikası yapmakla işsizlik yok olmaz, Pertek‘te köprü yapacağım. Pertek’e köprü yapmakla sen oradaki işsizliği yok edemezsin. Büyük ölçekli işsizlik büyük ölçekli projelerle çözülür. Biz Elazığ’da Saadet Partisi olarak proje siyaseti başlattık. Bundan sonra konuşacak kişiler bizimle projeyle konuşsunlar. Vatandaş da bunu istiyor. Biz vatandaşa anlatmaya bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bizim projelerimizle vatandaşın eline saadet ve zenginlik geçecek.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol