Öne Çıkanlar Türk Eğitim Sen BAŞKAN YAVUZ SİTEM ETTİ  malatya argovan spor Zülfü Demirbağ

Bu haber kez okundu.

İş Dünyası Gelecekten Umutlu!

 ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Enflasyon yüksek olduğu için, Türkiye’de maaşlara yapılan artışların bir anlamı kalmadığını dile getiren ASKON Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Enflasyonu düşürmek, alım gücünü yükseltmek için ciddi adımlar atacağına inandıklarını belirtti.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar; Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Yeni Ufuk-Günışığı Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret etti.  İl Başkanı Çınar’a İl Genel Sekreteri Ertuğrul Bayrak, Yönetim Kurulu Üyeleri Erhan Eren Kurnaz, İlksen Nazik, Salih Emrah Akar, Kürşad Coşkun, Zahid Ömer Kent eşlik ettiler. Ziyaretlerinde gazetemize değerlendirmelerde bulunan Başkan Çınar, Şehrin sıkıntılarıyla yakından ilgilendiklerini ve ticari sıkıntılara çözüm olmaya çalıştıklarını kaydetti.

 ÇOK ORTAKLI ŞİRKET KURDUK

24 Kasım 2022 tarihinde göreve geldiklerini söyleyen Elazığ ASKON Şube Başkanı Abdullah Çınar; “Ekibimizi kurduk, çalışmamızı yaptık. Biz ticari bir STK olduğumuz için bu şehirde ticari sıkıntılarına çözüm olmaya çalışıyoruz. ASKON olarak yatırım kararı aldık. Çok ortaklı 25 kişiden oluşan bir şirket kurduk.” dedi.

FABRİKAMIZI KURACAĞIZ

Elazığ ASKON Şube Başkanı Abdullah Çınar; ASKON olarak yatırım sektörlerinden bahseden Başkan Çınar, “Birinci yatırım sektörümüz tarım, ikincisi sanayi ve savunma sanayi, üçüncüsü de turizmle alakalı. Birinci yatırımımıza çok şükür başladık. Bu şehre inşallah ileriki zamanda da fabrikamızı kuracağız ve çok ortaklı muhabbetini bitirmiş olacağız. İnşallah faydasını göreceğiz, örnek de teşkil etmiş olacağız.” diye konuştu.

ELAZIĞ İÇİN GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİNCE ÇALIŞACAĞIZ

Kentin sıkıntılarının çözümü için çalışacaklarını belirten Başkan Çınar, “Bizim derdimiz bu şehirdeki tüm sıkıntıların çözülmesi. Ne tür sıkıntı olursa olsun ASKON olarak şahsım ve yönetim olarak taşın altına elimizi koyacağız. Gücümüzün yettiğince, anlatacağız, gezeceğiz. İnşallah bunları paylaşacağız.” İfadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETİ OLUMLU BULDUK

Başkan Çınar; yeni asgari ücret zammına ilişkin ise, “Asgari ücretin artışını olumlu bulduk. İnşallah işverene de katkıda bulunulursa bizler daha memnun olacağız. Enflasyon yüksek olduğu için, ülkemizde yapılan artışların bir anlamı kalmıyor. Çünkü enflasyon yüksek, alım gücü düşük.” dedi.

BAKAN ŞİMŞEK’İN CİDDİ ADIM ATACAĞINA İNANIYORUZ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten umutlu olduklarını söyleyen, Başkan Çınar, “İnşallah yeni bakanımız Mehmet Şimşek Beyefendinin bu konuda ciddi adım atacağına inanıyoruz. Çünkü kendisinin gelmesiyle ülkede bir güven ortamı oluştu. Kendisinin daha önce bakanlık yaptığını biliyoruz. Nasıl adım atacağını da aslında biliyoruz. Kendisi biraz sıkı bir bakanımız. Ben sıkıntıların geçmesi için 2 yıl gibi bir süre öngörüyorum. İnşallah 2 yıldan sonra daha refah, seviyesi yüksek bir ülkede yaşayacağız.” dedi.

KOCA: ANADOLU ASLANLARI'NIN DAHA GÜZEL ŞEYLERE İMZA ATMASINI BEKLİYORUZ

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca ise, ASKON’un kurmuş olduğu çoklu ortaklığın şehre katkı sunacağına inandığını belirterek, “ASKON Yönetimine, sayın başkanımın refakatinde bulunan diğer yönetim kurulu üyelerine de gazetemize yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. STK'ları önemsiyoruz. ASKON’un farklı bir önemi var bizde. Anadolu Aslanları kükreme zamanı geldi, artık seçimler de bitti. Yeni bir yüz yıl başlıyor. Burada Anadolu Aslanları'nın daha güzel şeylere imza atmasını bekliyoruz. Konuşmalarınızda, Elazığ'ın çok problemlerinden bahsettik. Bu konuda ASKON zaten çoğu konuda aksiyon alıyor. Özellikle kurmuş olduğunuz çoklu iktisadi, teşekkülün şirketin şehre de katkı sunacağına inanıyoruz.” diye konuştu.  

AKSİYON ALMANIZI BEKLİYORUZ

“Asgari ücretin artışının işverene katkısıyla alakalı da en azından hükümete yeni bir önerilerde bulunarak afet bölgesi olan buralara farklı bir pozitif ayrımcılık yapması yönünde önerilerde bulunmanızı bekliyoruz.”diye konuşan Başkan Koca, “Ayrıca yine 6 Şubat depremiyle 11 il afet bölgesi kapsamına alındı. Bu kapsamda da 11 ilin işverenlerinin SGK ve maliye ödemeleri ötelendi. İlk etapta pansuman tedbir olarak güzeldi ama bu süre bittikten sonra işverenlere ciddi bir yük getirecektir. Bu konularda aksiyon almanızı da bekliyoruz. Başkanım tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol