Öne Çıkanlar Elazığ yerelhaber elazığdanhhaberler yeniufuk elazığyeniufuk Türkiye

Bu haber kez okundu.

IVCASA Elazığ’dan Eğitim Söyleşisi!

HABER: DİLARA MENGÜNOĞUL

Uluslararası Gönüllü Çocuk Refahı ve Hizmeti Derneği Elazığ Şube Başkanı Yusuf Mete Kaya ile Yönetim Kurulu Üyeleri , Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Yeni Ufuk-Günışığı Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret ederek derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi…

*KAYA; “ÜYELERİN TAMAMI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ”

Derneğin uluslararası bir dernek olduğunu ve çocuklar üstüne faaliyet gösterdiklerini belirten Uluslararası Gönüllü Çocuk Refahı ve Hizmeti Derneği Elazığ Şube Başkanı Yusuf Mete Kaya dernek üyelerinin tamamını üniversite öğrencilerinden oluştuğunu belirtti. Derneğin kuruluş amacının uluslararası çaptaki yardıma muhtaç, hayat standartları düşük olan çocuklara fayda sağlamak olduğunun altını çizen Şube Başkanı Kaya; “Bu sene Ankara merkezli kurulan derneğin Elazığ şubesini açtık. Derneğimiz uluslararası bir dernek olup çocuklar üzerine faaliyet göstermektedir Derneğin Türkçe açılımı Uluslararası Gönüllü Çocuk Refahı Hizmeti Derneği. Şu an İstanbul, Ankara, Malatya, Diyarbakır ve Elazığ şubesi var.”

*DERNEĞİMİZİN AMACI

On sekiz yaş altı çocuklara daha iyi hizmet sunabilmek , onların hayat standartlarını artırabilmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yusuf Mete Kaya; “Derneğin kuruluş amacı çocuklara uluslararası çaptaki yardıma muhtaç hayat standartları düşük olan çocuklara fayda sağlamak. Onlara bir kol kanat vermek. Zaten derneğimiz de çok genç bir dernek. Derneğimizin Ankara, İstanbul şubesi olsun, Elazığ, Malatya, Diyarbakır şubesi olsun. Tüm yönetim kurulu üyeleri, hepsi üniversite öğrencisi.  Ben Elazığ'da şubesini açtım. On dokuz yaşındayım. Şu an şubemizin en yaşlı üyesi yirmi beş yaşında. Derneğimizin kurucu başkanı Begüm Güner yirmi bir yaşında. Yani derneğimiz genç üniversite tahsiline devam eden öğrencilerden kurulu bir dernek. Bizden daha küçük, on sekiz yaş altı çocuklara daha iyi hizmet sunabilmek için, onların hayat standartlarını arttırabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Biz de buna Elazığ'da aracı oluyoruz. Elazığ'daki halka hitap etmek istiyoruz Bu şekilde uluslararası çaplı etkinlikler yapıyoruz”dedi.

*LGS İKİNCİSİ MUHAMMET HAYRİ YAZAR’LA EĞİTİM SÖYLEŞİSİ

Kısa adı IVCASA Elazığ Şubesi olarak 11 Ağustos Cuma günü saat 19:00’da Gençlik Merkezi’nde il protokolünün de katılacağı bir eğitim söyleşisi düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Kaya “Uluslararası Gönüllü Çocuk Refahı ve Hizmeti Derneği Elazığ Şubesi olarak 11 Ağustos Cuma günü saat 19:00’da Elazığ Gençlik Merkezi'nde bu sene LGS ikincisi olan Muhammet Hayri Yazar'la bir söyleşi yapacağız. Soru cevap tarzı usulüne göre. Genellikle sohbet muhabbeti arasında geçecek. Çok ciddi bir ortam olmasını istemiyoruz. Toplam kişi yüz yüz elli kişilik bir katılım öngörüyoruz. Protokol olarak da AFAD İl Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürü, Türkiye Halk Oyunları Federasyon Başkanı, Keban Kadın Kolları Başkanı katılacak. Belki Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdülsamet Bey de katılacak.”ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol