Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

KAPALI ÇARŞI ŞİFA DEPOSU!

Elazığ'ın gözdesi olan Kapalı Çarşı Esnafları genellikle hatmi çayı, zencefil, zerdeçal, ıhlamur ve kuşburnuna rağbet olduğunu ifade ederken aynı zamanda kış çayı denilen karışık otlardan yapılan çaylara da talep olduğunu dile getirdiler.

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Elazığ’da havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar, soğuk algınlığından korunmak için bitkisel ürünler satan aktarlara yöneldi. Kapalı Çarşı Esnafları, vatandaşlara ‘Doğal ve şifa verici' olarak bilinen bitki çaylarının tüketimi ile ilgili uyarılarda bulundular.

KIŞ ÇAYLARININ 200 GR 20 TL

Kış aylarının kendisini hissettirmesiyle birlikte işlerinin arttığını kaydeden Aktar Selçuk Aktaş, “Şuan da vatandaşın kış çaylarına talebi arttı. Havaların soğumasıyla insanlarda grip, nezle, üşütme olayları artıyor. Ondan dolayı istek ve talepler artıyor. Hatmi çiçeği, ıhlamur, kuşburnu ve karışım çayları genelde satılıyor. Ihlamurun hem çiçekli olanı ve yapraklı olanı var. Çiçekli olanı 500 TL, yapraklı olanlar ise 350, kış çayları ise 200 gr 20 TL.” dedi.

‘Doğal ve şifa verici' olarak bilinen bitki çaylarının tüketimi ile ilgili uyarılarda bulunan Aktaş, “Aşırıya girmeme şartıyla sabah akşam bir bardak içmek geçmek. Bir insan yarım saatte, bir saatte bir içiyorsa eğer karaciğeri zorlamak iyi değil fazla tüketime gerek yok.” diye konuştu.

GEÇEN SENEYE GÖRE FİYATLAR YÜKSEK

Fiyatların geçen seneye göre arttığını söyleyen Aktar Vedat Öksüz ise, “Kış aylarına girdik talepler var, yoğunluk yavaş yavaş artıyor. Havalar soğudukça bitki çaylarına ilgi daha çok artacaktır. Kış, çayı ıhlamur ve farklı karışımda bitki çayları var. Önümüzdeki 1 ay sonra kış çaylarına, ıhlamura talep artacak. Geçen seneye göre fiyatlar yüksek, geçen sene ıhlamur 200 TL idi, bu sene 300 TL. Kış çayı geçen sene 20 TL,  bu sene kış çayı 30-35 TL.”dedi. Bitki çayı alırken dikkat edilmesi gerekenleri ifade eden Öksüz; “Taze olup olmamasına dikkat etmeliyiz. Geçen senenin ürünleri olabilir. Geçen senenin ürünlerinde, polenler üstünden gittiği için ondan bir şifa bekleyemeyiz. Ihlamurda özellikle bunlara dikkat etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK IHLAMUR, KIŞ ÇAYI TERCİH EDİLİYOR

Kapalı Çarşı esnaflarından Özcan Gülten ise en çok ıhlamurun tercih edildiğini kaydederek; “Kış çaylarına büyük talep var. Kış çayı olarak verdiğimiz ürünler ise Ihlamur, kış çayı. En çok onlar tüketiliyor. Kış çayına karşı bunları öneriyoruz ve vermeye çalışıyoruz. Fiyatlar geçen yıla rağmen yüksek ister istemez. Hepsine de zam geldi. Yine de fiyatlar normal. Şuan da ıhlamur 250 TL, kış çayının paketi ise 50 TL. Bitki çayları tüketilirken yeni sezon olmasına dikkat edilmeli özelliğini kaybetmemeli yeni sezon ürünler tüketilmeli.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol