Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

KAYISI İŞLEME ENTEGRE TESİSİNDE ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELİNDİ

Baskil Belediyesince hazırlanan proje kapsamında Kayısı Entegre Tesisi kurulması için 2020 yılında sözleşme imzalanmış tesisin kurulması için çalışmalar başlamıştı.

Baskil Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Kayısı İşleme Entegre Tesisinde çalışmalar son aşamaya gelindi.

Baskil Belediyesi Kayısı İşleme Entegre Tesisini gezerek incelemelerde bulunan Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat,  tesis çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

AKMURAT: 20 GÜNE KADAR İŞLETMEYİ HAZIR HALE GETİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

 Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Kayısı Tesisinde gelinen son durumu değerlendirdi. Akmurat, “ Yaklaşık bin 280 metrekare kapalı alanı ve 10 dönüme yakın 10 bin metrekare alan içerisinde bulunan kayısı paketleme ve entegre tesisimiz bundan yaklaşık bir yıl önce başladık, bugünde son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Geçen haftadan itibaren de kayısı entegre ve paketleme tesisimizin kaba inşaatı bittikten sonra içerde işletme bölümünü gerçekleştireceğimiz teçhizat ve araç gereçlerin monte işlemine başladık. Şuanda bu işlem devam etmektedir. Tahminimizce bir 15-20 güne kadar ufak tefek eksikliklerimizi de bitirmek süratiyle işletmeyi hazır hale getirmeyi düşünüyoruz” dedi.

AKMURAT: BASKİL BELEDİYEMİZ ADINA GURUR VERİCİ BİR ŞEY

Baskil Belediyesi adına gurur verici bir durum olduğunu söyleyen Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, kayısının dünya pazarındaki önemine dikkat çekti. Akmurat, “Baskil Belediyemiz adına gurur verici bir şey. Malumunuz küçük bir belediye, gücü ortada böyle işletmelere vesile olması gurur verici bir şey. Dünya kayısı üretimindeki payımız yaklaşık 7 ile yüzde 9 arasında bir orana sahip, dünya ölçeğini dikkate aldığımız var ciddi bir manada oran olduğu, gözden kaçmaması gerektiği kanaatindeyim. Tabi böyle büyükçe bir üretimin olduğu Elazığ’ımızın Baskil ilçesinde maalesef şuana kadar farklı tesisler dışında böyle büyükçe bir tesis yokluğunu bölge olarak hissediyorduk. Allaha hamdolsun bu da belediyemize, belediyemiz nezdinde, ilçemiz nezdinde şahsım dönemine nasip oldu. Bu üretilen kayısının ilçemizde 66 muhtarlığımız mevcut, 66 birimde en üst düzeyde üretilen kayısının işletilmesi ve nihayetinde pazarlanması bu tesis üzerinde ve bu tesisin örnek teşkil etmesiyle kurulacak, ardı ardına bir çok tesis üzerinde dünya pazarında yer alması gerek ilçemize gerekse de Elazığ’ımızın ekonomisine ciddi manada bir katkı sunacaktır” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol