Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

KILINÇ : ARTIŞ HER GEÇEN GÜN DEVAM EDİYOR

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, Elazığ’da domates üretiminde her geçen gün artışın olduğunu belirterek: “İlimizde domates salça fabrikası kurulduktan sonra domates üretimimizde ve üretim alanımızda çok ciddi alanda bir artış meydana geldi. bu artış her geçen gün devam ediyor. Ülkesel anlamda uluslararası standartlara uygun analizleri yapılan kalıntıları izlenen ve her geçen gün üretimi ve kaliteyi arttıran bir yaklaşımla biz bunu fırsata çevirebilmemiz lazım. Elazığ ili de kendi bulunduğu yörede ilimizin toplam üretiminin yüzde 25’i bu alandan üretiliyor. 2021 yılında Elazığ’da 20 bin dekar alanda 80 bin ton domates üretmişiz. Dünya ihracat rakamına baktığımız zaman 2020 yılı verilerine göre 9.8 milyar dolarlık bir gelir ve 7.7 tonluk bir domates üretimi var. Bizde bu domates üretimi içerisinde ülkesel olarak iyi bir konumdayız. Verilere göre ülkemiz dünya domatesi ihracatında 9. sırada yer alıyor. Biz 2020 yılında 520 bin ton domates ihraç ederek ülkemize 312 milyon dolarlık bir gelir elde etmişiz” dedi.

BALIK: DESTEKLERİMİZ ARTACAK

2021 yılında hükümetin Elazığ’daki üreticilere 168 Milyon TL destek verdiğini açıklayan AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık: “Desteklerimiz artacak ama bizim için önemli olan unutulmaya yüz tutmuş yerli ve milli tohumlarımızı kullanmak. Yeniden milli üretime yönelik çalışmalarımız var. Bununla birlikte çiftçilerimize verdiğimiz destek küçümsenmeyecek kadar büyük. Biz üreten bir ülkeyiz. Hiçbir zaman tüketici bir toplum olmadık. Yalnızca Elazığ’dan yurt dışına bu lezzeti üretip yolluyoruz.” dedi.

Milletvekili Balık, GES konusunda üreticilerin %50 hibe desteği aldığını dile getirdi.

BULUT: HER ZAMAN ÇİFTÇİ VE ÜRETİCİNİN YANINDA

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, her zaman çiftçi ve üreticinin yanında olduklarını dile getirerek: “biz köylümüzün yanındayız, biz üretenin yanındayız ve bundan sonrada yanında olacağız. Aslında sadece bir tarımsal alanda değiliz bir başarı hikayesinin de yazıldığı bir yerdeyiz. Mehmet kardeşim tek başına burada 2 bin dönüm üzerine yaklaşık 100 milyon TL’lik bir değer oluşturmuş. Demek ki mücadele edince oluyor. Zemin ve arazi uygun yeter ki bizler çalışalım.” Dedi. Milletvekili Bulut, hükümetin yönünü, tarıma ve üretime çevirdiğini dile getirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol