Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Kısaparmak: "Hayalim Gazeteci Olmaktı"

Türk Halk Müziği’nin güçlü yorumcusu, söz yazarı ve bestekârı Türkü Baba” lakaplı Elazığlı hemşerimiz usta sanatçı Fatih KISAPARMAK, Çağla Şikel’in sunmuş olduğu  "Çağla ile Yeni Bir Gün" programının bu haftaki konuğu oldu.

"ÇOCUKLUĞUMDA HARPUT AĞZI BİR KİTAP ÇIKARDIM"

Sunucu Çağla Şikel, samimi bir sohbet havasında Hemşerimiz Fatih Kısaparmak'a biraz çocukluğunuzdan bahseder misiniz sorusunu yöneltti. Hemşerimiz Kısaparmak, Çocukluk yıllarında çok meraklı olduğunu ve öğrencilik yıllarında "Harput ağzı" adlı bir kitap çıkardığını söyledi.

Kısaparmak: "Memur bir ailenin çocuğuydum anne ve babam öğretmendi. Elazığ'da doğdum Elazığ'da o dönemlerde çok kar yağıyordu. Tabi ailem memur olunca her yıl şehir ve ev değiştiriyorduk. Köklenememe gibi bir sorun yaşadım. Bu nedenle de sosyal bir çocuk değildim. Odama kapanırdım çok kitap okurdum. Ama çok meraklı ve cesaretliydim. Ortaokul 1. Sınıfta kitap yazmaya başladım, Dil folklorü üzerine "Harput ağzı" adlı bir kitap yazmaya başladım. Bu kitabı yazmak için her yaz tatilinde memleketim olan Elazığ'a giderdim. Köy köy gezdim, insanların sohbetlerinden 700 küsur kelimeler derledim. Bununla da yetinmedim, Azerbaycan'ın kültür coğrafyasının kökenlerini araştırdım, örneğin Bakü, Erzurum, Kars kısaca bunların kökenlerini araştırdım. Daha sonra bu araştırmış olduğum kökenleri Üniversite yıllarımda da bunları yayınladım" dedi.

“HAYALİM GAZETECİ OLMAKTI”

Sunucu Çağla Şikel, hemşerimiz Fatih Kısaparmak’a Hayaliniz var mıydı? sorusuna Kısaparmak, Hayalim vardı, gazeteci olmak, roman yazmak, senaryo üretmekti kısaca yazmak ile ilgili hayallerim vardı, ama profesyonel anlamda müzisyen olmak benim iradem dışında gerçekleşmiş, tecelli etmiş bir tercih oldu.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol