Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

KIZ ÖĞRETMEN OKULU MEZUNLARI BULUŞTU

23-25 Kasım tarihlerinde Elazığ Kız İlk öğretmen Okulunun Türk eğitim hayatına sunduğu hizmetleri kapsayan “Anılarda Elazığ Kız İlk öğretmen Okulu” programı başladı. 

Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi katkılarıyla, Elazığ Kent Konseyi, Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Türk Edebiyatı Vakfı, Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı, Elazığ Musiki Konservatuvarı Derneği, Elazığ Kız İlköğretmen Okulu Mezunları ve Manas Yayıncılık tarafından düzenlenen “Anılarda Elazığ Kız İlköğretmen Okulu” programı Öğretmenevi önünde başladı.

Program kapsamında Öğretmen ve öğrenciler şimdiki öğretmenevi o dönemki okulları Kız İlköğretmen Okulu önünde toplandı.

1952 – 1976 yılları arasında Elazığ Kız ilköğretmen okulu olarak hizmet veren, 1980 sonrası öğretmenevi olarak kullanılan tarihi öğretmenevi önünde Okulun Mezunları ve okulun açıldığı ilk dönemde okulda görev yapmış olanların buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı.

BULUT: “KIYMETLİ ÖĞRETMENLERİMİZİ ELÂZIĞ’DA BİR ARAYA GETİRDİK”

Manas Yayıncılık Koordinatörü Şener Bulut, programın Elazığ’ın eğitim tarihinde bir önüm noktası olacağını söyledi. Bulut, “Yurdumuzun birçok yerinde öğretmen olarak görev yapmış kimisi emekli olmuş kimisi hala çalışan kıymetli öğretmenlerimizi Elâzığ’da bir araya getirdik bu vesileyle. 23-24-25 Kasım tarihlerinde 3 gün sürecek bir güzel faaliyet ile Elazığ’ı kıymetli öğretmenlerimizi misafir edecek. 3 günlük toplantı tabiki Elazığ’ın eğitim tarihinde bir dönüm noktası olacak” dedi.

Elazığ Kız İlk Öğretmen Okulu Mezunları ve O dönem öğretmenlik yapanlar da bir arada olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol