Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

KOVANCILAR’DA ANLAMLI PROJE

Projede ki amacın kadınları üretim yapmaya yönlendirerek, çocuklara psikososyal destek eğitiminin sağlanması gerektiği ifade edildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada,eski futbol sahasının sebze ve meyve ekerek tarlaya dönüştürdüklerini belirten Kovancılar Sosyal Hizmet Merkezi, bu çalışmaların geliştirip devam edeceklerini vurguladı.

Ayrıca Kovancılar Sosyal Hizmet Merkezi, bu çalışmadan toplam 11 kişinin faydalandığı vurgulayarak üretimin sonbahara kadar devam edeceğini ifade etti.

“AMAÇ AİLELERE DESTEK SAĞLAMAK”

Kovancılar Sosyal Hizmet merkezi amaçlarının ailelere destek sağlamak olduğunu ifade ederek,”İyilik hallerinin artması ve devamlılığının sağlanması amacıyla 15 dönüm olan Kovancılar eski futbol sahasını sebze ve meyve ekerek tarlaya dönüştürdük. Amacımız kadınları üretime katmak hem de meslek edindirmektir. Kadınlarımız tarlada çalışırken çocuklarımız annelerinin yanı başında profesyonel ekiplerce hem psikolojik hem de eğitim desteği sağlanarak hayata karşı hazırlanmakta olup tarafımızca rehberlik yapılmaktadır.  Mayıs ayından beri yürüttüğümüz bu çalışmayla birlikte hem kadınlarımızda hem de çocuklarımızda gözle görünür iyileşmeler kaydettik bu iyilik hallerinin devamlılığının sağlanması bu çalışmanın geliştirilerek devam etmesiyle mümkündür ”dedi.

“ÜRETİM SONBAHRA KADAR DEVAM EDECEK”

Üretim sezonun sonbahara kadar devam edeceğini aktaran Kovancılar Sosyal Hizmet merkezi, “Bu çalışmadan 5 i kadın 6’sı çocuk olmak üzere toplamda 11 kişi faydalanmaktır. Tarlanın giderleri kurum müdürümüzün şahsi harcamaları, Kovancılar Kaymakamlığı, Belediye ve Kızılay’ın destekleriyle bugüne gelmiştir. Tarladan sağlanan gelir yine burada çalışan ailelerimize verilmektedir.  Kurum olarak önleyici sosyal hizmet modeliyle hareket ederek bu projeyi hayata geçirdik sonbahara kadar üretime devam ederek sezonu kapatmayı planlıyoruz.Seneye kendi tohumumuzdan sadırımızı üretip sıfır maliyetle bu çalışmayı büyüterek devam ettirmek gayesindeyiz”ifadelerine yer verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol