Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

“KREDİ ESNAFI RAHATLATMAZ”

Tarım ve Kredi Kooperatiflerinin bakkallara bayilik vereceği projenin olumlu bir adım olmadığını ifade eden Esnaf ve Sanatkârlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak,  ulusal marketlerin azaltılması gerektiğine vurgu yaptı.
Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, Tarım ve Kredi Kooperatiflerinin bakkallara bayilik vereceği projeyi değerlendirdi.  

Tarım ve Kredi Kooperatiflerinin sadece belirli ürünlerinin bakkallarda satılması gerektiğini belirten Albayrak, “Bugün Elazığ’da nereden baksanız 20-30 tane Tarım ve Kredi Kooperatifleri açıldı. Bugün sende o mal satılacaksa küçük esnafta da satılacaksa vatandaş sana gelecek. Satma; orada sattır. Depo niyetini görsünler. Mesela kendileri kapatsınlar küçük esnafımıza mal versinler, uygun versinler ki AVM’lerle yarışabilelim. Biz bunu istiyoruz. Ama sen onu satıyorsun 50 metre ileride bakkala veriyorsun. Kimse bakkala gitmez ki. Zaten önünde ulusal market var. Ancak dediğim gibi; o malları bakkalımıza verirler bakkalımız satar.” dedi.

*ETİN KİLOSU 100 TL OLSUN

Küçük esnafın ayakta durması için et ve tavuk gibi ürünlerin kasaplarda satılması için çalışma yapılması gerektiğini ifade eden Albayrak; “Kredi kooperatiflerine diyorlar ki etin kilosunu 100 liradan satacağız, ucuz satacağız. Biz bunu gerekli mercilere de bildirdik. Biz satılmasın demiyoruz, satılsın ama siz onu orada satacağınıza bunu Et ve Balık Kurumunda kestirin, verin kasaplarımız satsın 100 liraya. Küçük esnafımız ayakta dursun. Örneğin marketlere verin toptan verin, et satıyorsan kasaba ver, tavuğu kasaba ver, kırtasiye reyonunu ucuz satmak istiyorsan getir kırtasiyecimize ver ki çark dönsün, iş dönsün. Ama sen bugün öyle yapmıyorsun ki; mağazanı açmışsın, bakkala da bir reyon yapıyorum. Öyle yürümez, o iş tutmaz”dedi.

KREDİYLE BU İŞLER ÇÖZÜLMEZ

Kredinin esnafı rahatlatmadığını, kazanamadıktan sonra esnafın kredi taksitlerini ödemeyeceğini aktaran Başkan Albayrak, “Krediyle bu işler çözülmez. Kredi insanı rahatlatmaz. Tamam parayı cebimize koyduğumuzda para sıcaktı. Cebimize girdiğinde ‘tamam bugünü atlattık’ diyoruz. Bunun 3 ay sonra ödemeleri başlıyor. Ben kazanamadıktan sonra o parayı ödeyemem ki bunun en makbul olanı piyasaların düzene girmesi. Bugün her gün zam geliyor. Onların önüne geçilmesi lazım. Biz diyoruz; bize kredi vermesinler, bize para vermesinler. Piyasa canlansın. Ben ekmeğimi kazandıktan sonra, paramı kazandıktan sonra ben krediyi ne yapacağım? Fuzuli nereye koyacağım. Paramı kazanmışsam ben gidip niye kredi çekeyim. Biz istiyoruz ki esnafların işleri açılsın, piyasalar canlansın. Bugün bir inşaat maliyeti olmuş bir daire 1 milyon. Satamıyoruz. Ben bir de Emlakçılar Dernek Başkanı’yım. Satamıyoruz, esnaflarımız kan ağlıyor. Bu 1 milyon olacağına 600 bin olaydı, bizim esnaflarımız bunu satabilelerdi” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol