Öne Çıkanlar 2023 yeniufuk elazığyeniufuk spor aday Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

Bu haber kez okundu.

Külünk; “Teşekkür Etmeniz Lazım”

26. Dönem Ak Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Külünk, TÜGVA tarafından düzenlenen gençlik söyleşisi programına katılmak üzere Elazığ’a geldi. 26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Külünk, TÜGVA tarafından düzenlenen gençlik söyleşisi programına katılarak gençlerin sorularını yanıtladı.

Programa AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, AK Parti Elazığ Kadın Kolları İl Başkanı Burcu Tüver, AK Parti Elazığ Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Burak Kürüm, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ELAZIĞ NEDEN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMEDİ?

Programa katılan gençlerden birinin Külünk'e sorduğu soru ise tansiyonun yükselmesine neden oldu. Gençlerden biri Külünk'e "Düzce’de deprem oldu, Giresun’da sel felaketi oldu ve bu illerde çok büyük hasar olmamasına rağmen, afet bölgesi ilan edilirken, Elazığ ili depremde çok yara,  enkaz aldı halen daha sorunları bitmedi devam ediyor. Elazığ neden Afet bölgesi ilan edilmedi?" diye sordu.

Gencin sorusunun ardından AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak kürüm, bir anda Metin Külünk'ün cevap vermesini beklemeyerek mikrofona sarılıp cevap vermesi ve sorunun muhatabını beklememeleri şaşkınlık yarattı.

DÜZCE, GİRESUN VE ELAZIĞ'A DEVLETİMİZ AYNI ORANDA DESTEK VERDİ

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Delikanlının bu konu ile ilgili haberi yok, Düzce’de, Giresun’da, Elazığ'da da yaşanan afetlerin hiçbir farkı yok hepsine aynı oranda devletimiz yardım ve destekte bulunmuştur" dedi.

GENÇ KARDEŞİMİN TEPKİSİNİ NORMAL KARŞILIYORUM

AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm ise, “Sayın Başkanım ben öncelikle genç kardeşimin tepkisini normal karşılıyorum, çünkü uzun zamandır Elazığ Kamuoyunda bu konu ile alakalı çok ciddi bir dezenformasyon çalışması yapılıyor. Sadece şunu söylemek istiyorum salondaki vatandaşları ve genç kardeşimizi bilgilendirmek istiyorum Sayın Vali beyimiz şöyle bir açıklama yaptı,  "Düzce afet bölgesi ilan edilirken Elazığ neden afet bölgesi ilan edilmedi başlıklı haberler üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı duyulmuştur. 18.07.2021 tarihinde Genel Hayata Etkili bölge afet bölgesi olarak ilan edilmiştir" diye konuştu.

ELAZIĞ'IN HÜKÜMETE TEŞEKKÜR ETMENİZ LAZIM

Metin Külünk gencin sormuş olduğu soruya Devletin depremde Elazığ’da olduğunu ve tüm desteklerin verildiğini belirterek; "Depremin üzerinde 15 gün sonra, temel atıldı binalar inşa edildi, o dönemde devlet, Afet Bölgesinden kaynaklanan bütün avantajları Elazığ'a vermedi mi? Vergiler, kredi kartı borçları ötelenmedi mi? Hükümete teşekkür etmeniz lazım? Devlet aynı gün Elazığ'a geldi bütün gücü ile Elazığ'da olması gerekenleri yaptı. Eksik bırakmadı." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol