Öne Çıkanlar yerelhaber O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı ENDİŞELİ BEKLEYİŞ Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bu haber kez okundu.

"MADEN'İ ÇÖP DEPOSU HALİNE GETİRECEKLER"

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun Elazığ’ın Maden İlçesinde meydana gelen heyelan ve yıkım ihaleleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun açıklamasında; “I. Grup Korunması Gerekli Kültür Varlığı” olarak tescillenmiş köprü yıkılmış, Camiikebir cami ise 1150 sayılı karar ile riskli alan kapsamına alındığını belirterek, sorumlu firma hakkında ilgili ve yetkilim kurumlarca yapılan ve veya yapılması düşünülen işlemler hakkındaki bilgi talebine Elazığ Valiliğince cevap verilmediğini belirtti.

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun NESKO Maden Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin adına kayıtlı sahada yapmayı planladığı ocak projesinde çıkarılacak madenlerin Yıldızlar SSS Holdingin sahibi olduğu zenginleştirme tesisine sevk edileceği bilgisine ulaştığını belirterek; " Bu firma, Maden ilçesini boşaltıp her yıl binlerce ton atık ürününü dökeceği alan için ilçeyi çöp deposu haline getirmek istiyor."dedi.

Orkun açıklamsında şunları söyledi;

*ÜST KURULA YAPTIĞIM İTİRAZ REDDEDİLDİ.

“Dava konusu ettiğim, Yıldızlar SSS Holding firmasının sebep olduğu doğal olmayan heyelan sonucunda ki AFAD raporları ile belgelenmiştir. “I. Grup Korunması Gerekli Kültür Varlığı” olarak tescillenmiş köprü yıkılmış, Camiikebir cami ise 1150 sayılı karar ile riskli alan kapsamına alınmıştır. Bu konuda, sorumlu firma hakkında ilgili ve yetkilim kurumlarca yapılan ve veya yapılması düşünülen işlemler hakkındaki bilgi talebime, valiliğimizce cevap verilmemesi üzerine bir üst kurula yaptığım itirazım da reddedilmiştir."

*İLÇEYİ ÇÖP DEPOSU HALİNE GETİRMEYİ İSTİYORLAR.

"Bunun üzerine Adalet Bakanlığı Ankara 23.İdare mahkemesine söz konusu ret kararının iptali için dava açmış bulunmaktayım. Kahramanmaraş ili Afşin ilçesi, KARAARDIÇ mevkiindeki NESKO Maden Ticaret ve Sanayi A.Ş.(Yıldızlar SSS Holding şirketi) adına kayıtlı sahada yapmayı planladığı ocak projesine ilişkin Aralık 2021 tarihli tanıtım dosyası ile ÇED sürecini başlatmıştır. Söz konusu dosyada; Ocaktan çıkarılacak kurşun, çinko ve gümüş madenleri, kamyonlar ile Elazığ’ın Maden ilçesinde Yıldızlar SSS Holdingin sahibi olduğu zenginleştirme tesisine sevk edileceği bilgisi yer alıyor. Buradan tarihe not düşüyorum. Bu firma, Maden ilçesini boşaltıp her yıl binlerce ton atık ürününü dökeceği alan için ilçeyi çöp deposu haline getirmek istiyor.” İfadelerine yer verdi.

*HUKUK MÜCADELESİNDE SONUNA KADAR YANINIZDAYIM

Maden’de ki hafriyat mağduru vatandaşlar için 2019 tarihinden beri tek konut yapılmadığına vurgu yapan Orkun; “Siz hemşerilerime verdiğim söz gereği, sizler adına tüm yasal hakları sonuna kadar kullanacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu arada, Maden ilçesindeki hafriyat mağduru hemşerilerimize 26 Nisan 2019 tarihinden bugüne kadar tek bir konut yapılmadığı gibi henüz bu konuda ciddi bir adım dahi atılmadığını da hatırlatmak isterim.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol