Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığhaber  elazığ İl Özel İdare Farklı Branşlarda da Ses Getirme Hedefinde! ACILAR DİNDİRİLECEK

Bu haber kez okundu.

Maden, Kimsenin Umurunda Değil!

Elazığ Maden İlçesi’nin sahip olduğu değerli bakır maden rezervlerinin komik derecede düşük bir bedelle özelleştirilip Cengiz Holdingin cebine konulmasının kamuoyunda büyük tepkilere yol açtığını belirten Akın; “Rezervlerin değeri 35 milyar dolar iken, sadece 119 milyon dolarlık bir ihale bedeli, vatandaşlarımızın haklarını göz ardı eder niteliktedir.”dedi.

ÖZEL- HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, Maden Bakır Rezervi konusunda Elazığ milletvekillerinin daima gündeminde olması gerektiğine dikkat çekerek, gereken adımların atılması hususunda milletvekillerini göreve çağırdı. “Ülkemizin kaynaklarını korumak ve adil bir şekilde değerlendirilmek üzerimize düşen görevi yerine getirmek her siyasinin vazifesidir.”diyen Başkan Akın, Ülkenin doğal kaynaklarının, sadece günümüzün değil, gelecek nesilleri de etkileyen bir miras olduğunu belirterek, mirasa sahip çıkmak ve değerlendirmenin sorumluluk olduğunu belirtti… 

ELAZIĞ’DAKİ MADEN SAHASININ TEK SAHİBİ CENGİZ HOLDİNG OLDU

Enerji Bakanlığına bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Elazığ'da Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesini 21 Nisan 2022 tarihinde yapılmıştı. Elazığ'ın Maden ilçesi Kısabekir Köyü'ndeki maden rezervlerinin çıkarılması ve işletilmesi ile ilgili yapılan ihaleye sadece iki firma girmiş ve ihaleyi Cengiz Holding’e ait Port Madencilik A.Ş. firması 2 milyar 205 milyon TL'ye kazanmıştı. Gelinen noktada Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesini alan Port Madencilik tüm hisselerini Cengiz Holding’e sattı. Yapılan satış ile birlikte Elazığ’daki maden sahasının tek sahibi Cengiz Holding oldu. Devredilen hisseler konusunda Elazığ kamuoyu ve sivil toplum kuruluşları sessiz kalırken, konuyu gündemden düşürmeyen Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın konuya ilişkin Gazetemiz Günışığı’na özel açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, Maden Bakır Rezervi İhalesinin ülke kaynaklarının yönetim ilkelerine uygun şekilde yapılmadığını ifade ederek doğal kaynakların ve fabrikaların bu anlayışla satıldığı müddetçe ekonomik krizin devam edeceğine dikkat çekti. 

MADEN KONUSU SON DERECE KRİTİK VE STRATEJİK BİR MESELEDİR

Doğal kaynakların ülkenin ekonomisine olan etkisi son derece kritik ve stratejik bir mesele olduğunun altını çizen Başkan Abdullah Akın; “Ülke olarak sahip olduğumuz doğal kaynakların yönetimi ve değerlendirmesi, vatandaşlarımızın haklarına ve ülke ekonomisine olan etkisi nedeniyle son derece kritik ve stratejik bir meseledir. Ancak üzülerek ifade etmeliyim ki, son yaşanan Maden Bakır ihalesi kaynaklarımızın bu ilkeye uygun bir şekilde yönetilmediğini gösteriyor.”dedi.

*ANLAYIŞ DEĞİŞMEZSE EKONOMİK KRİZ DEVAM EDECEK

Cengiz Holding’e verilen ihale bedeliyle vatandaşın haklarının göz ardı edildiğine vurgu yapan Akın; “Elazığ Maden ilçemizin sahip olduğu değerli bakır maden rezervlerinin komik derecede düşük bir bedelle özelleştirilip Cengiz holdingin cebine konulması kamuoyunda büyük tepkilere yol açmıştır. Rezervlerin değeri 35 milyar dolar iken, sadece 119 milyon dolarlık bir ihale bedeli, vatandaşlarımızın haklarını göz ardı eder niteliktedir. Yine üzülerek ifade ediyorum ki AKP tarafından ülkemizin doğal kaynakları, fabrikaları bu anlayışla satıldığı için bugün milletçe ciddi bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Bu anlayış değişmeden hiç bir şey düzeltilemez bu krizler büyüyerek devam eder.”diye konuştu.

ÜLKENİN DOĞAL KAYNAKLARI, GELECEK NESİLLERİ DE ETKİLEYEN BİR MİRAS

Kaynakların adil ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmediği yönünde vatandaşların endişesi varsa Saadet Partisi olarak gerek adımları atmaktan kaçınmayacaklarını ifade eden Abdullah Akın;

“Ülkenin doğal kaynakları, sadece günümüzü değil, gelecek nesilleri de etkileyen bir mirastır. Bu mirasa sahip çıkmak ve değerlendirmek sorumluluğumuzdur. Eğer kaynaklarımızın adil ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmediği yönünde endişelerimiz varsa, vatandaşlarımızın ve ülkenin menfaatlerini korumak için Saadet Partisi olarak gereken adımları atmaktan kaçınmadık, kaçınmayız.”şeklinde konuştu.

MADEN KONUSUNDA BİR SATIR AÇIKLAMA YAPMAYAN MİLLETVEKİLLERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

Maden konusunda sessiz kalan milletvekillerine seslenen Abdullah Akın; “Maden Bakır rezervi Elazığ milletvekillerimizin daima gündeminde olmalıdır ve gereken adımlar atılarak konu yakından takip edilmelidir. Ülkemizin kaynaklarını korumak ve adil bir şekilde değerlendirilmek üzerimize düşen görevi yerine getirmek her siyasinin vazifesidir. Hal böyleyken Elazığ’ın yerel sorunları konusunda adım atmak şöyle dursun, bir satır açıklama yapmayan milletvekillerimizi bir kez daha göreve davet ediyorum.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol