Öne Çıkanlar DEPREM a ya komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi seçim 23 Nisanda çocukları ağırladı.

Bu haber kez okundu.

Memur-Sen Taleplerini Açıkladı

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos itibarıyla başlayacak. Kamu işveren heyeti ile memur sendikaları arasında bir ay boyunca sürecek görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini, yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen temsil edecek. Görüşmelere sayılı günler kala çalışmalarını hızlandıran Memur-Sen, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nda 84'ü yeni, 26'sı korunması gereken, 19'si ise geçen toplu sözleşme döneminde çözüme kavuşturulmayan olmak üzere toplam 129 maddelik teklif belirledi. 

BAHŞİ; “TEKLİFLERİMİZİ KAMU İŞVERENİNE BUGÜN TESLİM EDECEĞİZ”

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi Toplu Sözleşme teklifleri çerçevesinde; “Kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük hakları ile çalışma şartlarını düzenleyecek, gelir dağılımında adaleti sağlayacak, ücret skalasında hak ettiği konumu bulacak, mali haklarını iyileştirecek tekliflerimizi kamu işverenine bugün teslim etmek üzere Memur Sen olarak tekliflerimizi açıklıyoruz.” Dedi.

KİRA YARDIMI

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, memur sen olarak maaş artış oranları ve kira yardımının da aralarında olduğu talepleri sıralayarak: “daha önce verilen sözün yerine gelmesi için 2 bin TL’den kaynaklı en düşük devlet memuruna eksik uygulanan 1600 TL’nin tanzinimini istiyoruz. Geçtiğimiz 2 yıllık süreçteki enflasyon verilerini göz önüne alarak 2024 yılı için 3’er aylık dönemler itibariyle refah payı dahil 1. 3 ay ayda %35, 2. 3 ayda %10, 3. 3 ayda %15 yani 3 aylık periyotlar şeklinde 4. 3 ayda ise %10 artış istiyoruz. 2025 yılı içinse Türkiye’nin ekonomik verilerinin ve enflasyon verilerinin iyileşeceği inancımızla 6’şar aylık refah payı dahil 1. Ayda %25 ve 2. 6 ayda %15 artış istiyoruz. 2 yıllık süreçte toplamda %110 oransal artış teklif ediyoruz.” Değerlendirmesinde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol