Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

MEMUR-SEN ÜLKENİN ÇİMENTOSU

Promosyon konusunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüklerini ifade eden Bahşi, pandemiden dolayı bazı çalışmaları faaliyete geçiremediklerini söyledi.

Memur-Sen Elazığ İl Başkanı İbrahim Bahşi, delege tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

“YENİDEN YOLA ÇIKTIK”

Başkanlık yaptığı dönem boyunca destek olanlara teşekkür eden Başkan Bahşi; “Hep birlikte çıktığımız bu yolda devam edelim kararının çıkması üzerine 3.dönemde Eğitim Bir Sen Şube Başkanlığı görevini yürütmek için yola çıktık. İnşallah tekrardan bu yola sizlerle çıkacağız. ”dedi.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”

Çalışanların sorunlarını dinleyip çözüm yolu aradıklarını söyleyen Başkan Bahşi, ”Okullarımızı geziyoruz. Kamu çalışanlarımızın ve üyelerimizin nabızlarını her zaman ölçüyoruz. Çalışanlarımızın sorunlarını dinleyip onlara çözüm arıyoruz. Hem ilimiz ölçeğinde hem de ilimizin genel sorunları noktasında iki dönemdir şube başkanlığını ve daha öncesinde ki başkanvekilliği gibi görevleri yürütüp kademe kademe bugünlere geldik. Bu süreçte devam etmemizin nedeni kişisel sorunlarımız değil, sendikamızın geleceğini düşünerek dedik ki biz birlik ve beraberlik içindeyiz. Bunun bozulmasını istemedik. Çünkü ülkenin bu teşkilata ihtiyacı var. Memur-Sen bu ülkenin çimentosu ve harcı gibidir. Dolayışı ile Memur-Sen’in bölünmeden devam etmesi için yeniden elimizi taşın altına koyduk. Bir dönem daha bu kutlu yolu çıkmaya karar verdik ”diye konuştu.

“PROMOSYONDA KANUN ÇIKMADI”

Öğretmenlik meslek kanunu ve promosyon konularında kanun çıkmadığını aktaran Başkan Bahşi, “Meslek kanunu ile ilgili sorunları burada istişare edip konuştuk. Genel merkeze dosyalarla konuları ilettik. Meslek kanununda beklentilerimizi karşılayan bir kanun çıkmadı. Bununla ilgili de bir eylem süreci başlatacağız. Bu konuların yeniden gündeme alınmasını istiyoruz.” diye kaydetti.

“SUÇLU ARAYARAK KAMUOYU KİRLETİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Yetkili sendikaların suçlu arayarak kamuoyunu kirlettiklerini söyleyen Başkan Bahşi, ”Bugüne kadar çalışan tüm öğretmenlerimiz devletimizden alacaklı durumda. Bunun telafi edilmesi için 8 yıl dolduran arkadaşlarımıza uzman öğretmenlik 12 yılı dolduranlara da başöğretmenlik unvanı bir defaya mahsus olmak üzere verilmelidir dedik. Defalarca kez bunu söyledik. Öğretmenlerin izlemediği ve hiçbir işe yaramayan videolar izlemekle uzman öğretmen ve başöğretmen olmaz. Zaman içerisinde yetkili sendika bir suçlu arayarak kamuoyu kirletilmeye çalışılıyor.”dedi.

“PROTOKOL DE SON AŞAMAYA GELDİK”

Yeni bir protokol içim Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüklerini aktaran Başkan Bahşi, ”Promosyonu 2022 yılında imzalandı. Bugün hala yazıp içenler sanki yeni imzalanmış gibi davranarak paranın başka yerlere gittiğini söylüyorlar. Biz girişimde bulunduğumuz zaman herkesin de promosyon konusunda yazma hakkı vardır. Bizim istediğimiz bir sendikanın yetkili ya da yetkisiz olsa da kamu işveren heyeti adına masaya oturmaya yetkisi yok. Bana bu ihaleyi verseler hemen feshederim. Ama bu yetki bizde yok. Yeni bir protokol imzalamak için Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük. Bu protokol de son aşamaya geldik ”diye konuştu.

“KAZANDIK ALGISI YARATILIYOR”

Başkan adaylarının belli olmadığı bir ekibin sahada olduğunu söyleyen Başkan Bahşi, ”Olağan Genel Kurulu öncesinde yapacağımız delege seçiminde karşımızda seçim için başka listelerde var. Bu konuda sizden desteklerinizi bekliyorum. Henüz başkan adayının belli olmadığı bir ekip saha da dolaşıyor. Herkes bu yarışta aday olabilir. Promosyon konusunda çok güzel bir rakamda anlaşma yaparsak bunun müjdesinin en kısa zamanda vereceğiz. Son bir ay kala adaylıkla ilgili çalışmalar yürüten arkadaşlar bu konuda neden bize hiç gelmediniz? Fikirlerini bize de söyleyebilirlerdi. Kazandık algısını yaratıyorlar.”diye konuştu.

“ÇOĞU ÇALIŞMAMIZ ASKIDA KALDI”

Pandemiden dolayı bazı çalışmaları faaliyete geçiremediklerini aktaran Başkan Bahşi, ”Pandemi de çoğu çalışmamız askıda kaldı. Gelen istekler üzerine bu dönemde sizlerle birlikte çalışmalarımızı yürütmek istiyoruz.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol