Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

Merkez Bankası Başkanı'ndan kritik açıklamalar

Bu yılın ikinci enflasyon raporunun tanıtımı amacıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) İdare Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu kritik açıklamalar yaptı. Kavcıoğlu cari dengelemeden ve bankacılık sektörüne ilişkin değerlendirmelerden bahsetti. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Banka 2023 yıl sonu enflasyon raporunu yüzde 22,3; 2023 tahminini ise yüzde 8,8 seviyesinde tuttu. Böylelikle yılın ikinci raporunda da enflasyon tahminlerinde revizyon yapılmamış oldu.

DEPREM GENELİNDE GÜÇLÜ TOPARLANMA

Şahap Kavcıoğlu "Uluslararası refah karşılaştırmalarında doğru ölçüt olan satın alma gücü paritesi ile bakıldığında Türkiye ekonomisi kişi başına düşen milli gelirde gelişmiş ülke seviyelerine güçlü şekilde yakınsamaktadır. Deprem sonrasında toparlanma gerek afet bölgesinde gerekse ülke genelinde hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Afet bölgesindeki tüketim harcamalarına ilişkin öncü göstergeler, deprem sonrasında düşüş göstermiş olsa da yakın zamanda deprem öncesi seviyelerini aşmıştır. Bu durum deprem genelinde oldukça güçlü bir toparlanma eğilimine işaret etmektedir." sözlerini kullandı.

ENFLASYON BEKLENTİLERİ DEĞİŞMEDİ

Enflasyondaki düşüş süreci önceki raporda ilan ettiğimiz patikadan bir miktar daha yavaş gerçekleşmiştir. Enflasyonun ana eğilimine yönelik göstergelerimiz fiyat artış oranlarındaki belirgin yavaşlamayı teyit etmektedir. Enflasyondaki yavaşlama beklentilere de yansımıştır. TL cinsinden ithalat birim değer endeksi son dönemde yıllık bazda gerilemiştir. Enflasyon üzerindeki maliyet baskıları son dönemde büyük ölçüde ortadan kalkmıştır. Enflasyon tahmin aralığımız 2023 yılı sonunda yüzde 22,3, 2024 yıl sonunda da yüzde 8,8 seviyelerine tekabül etmektedir. Enflasyon gerilemeye devam etmekle beraber önceki enflasyon raporunda sunulan tahmin aralığının üzerinde gerçekleşmiştir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol