Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

“MUHARREM AYI VE EHLİBEYT’E SEVGİ” TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Emekli öğretmen ve eğitimci Mehmet Emin Halim’in yönetiminde gerçekleşen program, Şair Murat Bilgin’in; Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Kerbela Şehitleri için yapılan dua ile devam etti. Bu özel gün için emekli öğretmen Gülcan Halim Hanımefendinin hazırladığı aşure, misafirlere ikram edildi.

Nimri Dede’ye ait şiirlerle süslenen bu anlamlı toplantının çekimleri, Kanal Fırat televizyonu tarafından gerçekleştirildi.

Aşure İkramından sonra toplantıyı yöneten Mehmet Emin Halim, tarafından Kuran’ı Kerim’in 110. Nasr Suresi’nin açıklaması ile birlikte Peygamberimizin Hz. Muhammed’in(s.a.s) Veda Haccı için büyük bir hazırlık yapıldığını, bütün İslam beldelerine haber gönderildiğini ve Allah Resulü’nün Müslümanlarla vedalaşmak istediğini belirtti.

Oturum Başkanı Mehmet Emin Halim, konuşmasında; 100 bin civarında Müslümanın iştirak ettiği Veda Haccı’nda; Allah Resulü, aynı zamanda evrensel bir insan hakları beyannamesi olan meşhur Veda Hutbesini irad ettiğini söyledi. Hutbenin sonunda da Yüce Peygamberimizin ümmetiyle helalleştiğini ifade etti. Peygamberimizin dönüş yolunda bilhassa Kadir’i Hum denilen mevkide mola verildiğini ve burada tekrar bir hutbe irad edip Müslümanlara iki önemli emanet bıraktığını, bunlardan birinin Kuran’ı Kerim, diğerinin de Ehlibeyt’i olduğunu açıkladıktan sonra da Ahzap Suresinin 33. Ayetini okuyarak Kuran’ı Kerim’in Ehlibeyt hakkındaki ifadesini belirtti.

Hz. Peygamberin Ehlibeyt’ini açıklarken de sağ ve sol yanına Hz. Ali ve Hz. Fatıma anamızı aldığını, kucağına da Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’i oturtup işte benim Ehlibeyt’im dediğini ifade etti.

Toplantıyı yöneten Mehmet Emin Halim, Kerbela Olayı’na da açıklık getirerek: İslam’da büyük yaralara ve ayrılıklara sebep olan Kerbela Olayında Hz. Hüseyin ile birlikte 72 Müslümanın kadın, erkek, çocuk ayrımı yapılmadan vahşice şehit edildiğini anlattı.

Toplantıya; şair Murat Bilgin’in, Hz. Hüseyin için yazılmış olan bir mersiyeyi okumasıyla devam edildi. Programda; Elazığ Musiki Cemiyeti, Elazığ Devlet Korosu ve Elazığ Belediye Konservatuvarı kurucusu Naci Sönmez tarafından, güftesi Nimri Dede ve Bedrettin Keleştimur’a ait olan ve Doğan Sever tarafından bestelenen ilahiler seslendirildi. Program, Elazığlı şairler Hadi Önal, İlhami Bulut, Ahmet Demir ve İzzettin Dönmez’in okuduğu şiirlerle devam etti.

Manas Kültür Evi’nin düzenlemiş olduğu “Muharrem Ayı ve Ehlibeyt’e Sevgi” toplantısı, programa Malatya’dan davetli olarak katılan Ali Rıza Şatıroğlu ve Yusuf Göktürk’ün yaptıkları duygu yüklü birlik ve kardeşliğin önemini vurgulayan konuşmaları ile sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol