Öne Çıkanlar elazığ şahinşerifoğlu GAKGODAN MESUTU YOK 20 EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR ELAZIĞ ATAĞI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Bu haber kez okundu.

​​​​​​​ÖĞRETMENEVİ OLMAYAN TEK İL ELAZIĞ

NE ZOR BİR İŞMİŞ!

Yılan hikâyesine dönen öğretmenevi konusunu kaleme alan Koca; Elazığ'ın sahipsiz olduğunu belirterek; "Sahibi olsaydı bu şehrin, 81 Vilayet içerisinde öğretmenevi olmayan tek İl olmazdı." Diyerek Kız Meslek Lisesi ve yerleşkesinin yeni öğretmenevi için biçilmiş bir kaftan olduğunu savundu.

HABER: GÜLÇİN TURGUT

10’UN ÜZERİNDE BÜROKRAK 8 VALİ

Günışığı ve Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca, Elazığ'ın 20 yılda 28 siyasetçiyi Mebus olarak TBMM’ye gönderdiğini hatrlatarak; "Son 20 yılda 10’un üzerinde Milli Eğitim Müdürü görev yaptı bu şehirde. Yine son 20 Yılda 8 Vali yönetti Elazığ’ı.Önceki yılları geçtik, son yirmi yılda bu şehir hep iktidardan yana oyunu kullandı.Muhalefetten seçilen ile çift dikiş Milletvekilliği yapanlarla birlikte bu şehir son 20 yılda 28 siyasetçiyi de Mebus olarak TBMM’ye gönderdi." dedi.

20 YILDA ÇÖZEMEDİLER

M.Nafiz Koca, Seçim öncesi adayların tümünün seçim vaatleri arasında Öğretmenevinin olduğunu fakat 20 yıldır kimsenin çözemediğini belirterek,"Öncesi de var ama özellikle son 20 yıl yapılan her seçimde aday olanların propagandaları arasında bir türlü çözülemeyen öğretmenevi konusu vardı. Çok ilginçtir yine bu şehre atanan İl Milli Eğitim müdürlerinin öncelikli çözeceğiz dedikleri konuların arasında da vardı öğretmenevi problemi." diye konuştu.

YIL 2022’NİN SON ÇEYREĞİ

Depremden sonra Elazığlıların öğretmenevi yapılır umuduyla beklediğini kaydeden Koca,"81 Vilayette tek öğretmenevi olmayan il olarak 2023’e girmek üzereyiz. Elazığ ciddi bir deprem yaşadı, bu depremi fırsat bilerek yapılacaklar arasında öğretmenevi de olur düşüncesiyle umutla bekledik." ifadelerini kullandı.

MİLLETİ SAF YERİNE KOYMAK

Koca, şehrin siyasilerine seslenerek, "Oturdukları yerde biz bu şehre 22 Bin tane konut yaptık diye övünüp hava atanlar nedense öğretmenevi konusu gündeme geldiğinde sanki şehrin yeni bir problemiymiş gibi ‘Evet gündemimizde var, yer konusunu görüşüyoruz.’ diyerek milleti saf yerine koymaktan imtina etmiyorlar bile." dedi.

EĞİTİM CAMİASI HEYECANLANMIŞTI

"Yapılsın da nereye yapılırsa yapılsın dedi herkes." diyen Koca, "Sonra bir öğrendik ki Milli Eğitim ile Göçler İdaresi mahkemelik olmuşlar oradaki yerleşke ile alakalı." ifadelerine yer verdi

KURUMLAR KENDİ ARALARINDA DAVALIK

Koca, yapılması düşünülen yerden dolayı kurumların mahkemelik olduğunu ileri sürerek, "Sebep; daha önceden Milli Emlak tarafından Milli Eğitime tahsis edilen Göçler İdaresinin şu anda kullandığı binayı Milli Emlak, Göçler İdaresine tahsis etmiş. Şimdi kurumlar kendi aralarında davalık.Bu dava sonuçlanıncaya kadar bu şehre yeni bir Milli Eğitim Hizmet binası kurmak da hayal artık, Öğretmenevi de." dedi.

BELKİ BU OLAYDAN HABERLERİ BİLE YOKTUR

Elazığ'ın sahipsiz olduğuna dikkat çeken Koca, "Sahipsiz Elazığ dediğimiz zaman ergenler gibi kızıp şehir insanına trip üstüne trip atanların belki bu olaydan haberleri bile yoktur.Ya hu insan utanır dediğimiz zaman da bürokratından siyasetçisine, Mülkiyelisinden İdarecisine herkes kızıyor, alınganlık gösteriyor. Niye kızıyorsunuz kardeşim sahipsiz şehiriz işte." Dedi.

TÜRKİYE’DE ÖĞRETMENEVİ OLMAYAN TEK İL

"Bu şehrin sahibi olsa idi Bingöl’e yapılan Milli Eğitim Hizmet Binasının bir benzeri bu şehre de yapılmaz mıydı?" diye soran Koca, "Sahibi olsaydı bu şehrin 81 Vilayet içerisinde öğretmenevi olmayan tek il olur muydu? Yok, işte kardeşim, yok bu şehrin sahibi. Sahipsiz Elazığ diyenler haksız değiller." dedi.

KİMSENİN KIZMAYA HAKKI YOKTUR

Koca; Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası binasının olmayışını da sert bir dile eleştirerek,"Bir şehirde Milli Eğitim gibi köklü bir kurum yıllardan beridir göçebe hayatı yaşıyorsa bu şehrin sahibi yok demektir. Bir şehirde koskoca Milli Eğitim gibi kadim bir kurum bir okulun pansiyon binasında hizmet vermeye mahkum ise o şehrin sahibi yoktur. Onun için kimsenin kızıp gücenmeye alınganlık göstermeye de hakkı yoktur." diye konuştu.

İLTİFAT MARİFETE MARİFET İLTİFATA TABİDİR

Koca, açıklamasının devamında, 22 Bin konut yaptık diyenler; TOKİ’nin marifetinden kendilerine iltifat edilmesini bekliyorlar.İltifat marifete tabidir beyler, gelin bu şehre bir öğretmenevi yapın iltifat da edelim taltif de bulunalım." ifadelerine yer verdi.

ÇOK ZOR BİR OLAY DEĞİL

Yeni bir öğretmenevi inşa edilmesinin zor olmadığın aktaran Koca; "Zor bir olay değil, hiçbir şey yapamıyorsanız FETÖ’den devlete geçen 1’nci Harput Caddesindeki eski Büyük Elazığ Oteli olan EFEM Dershanesinin binasını öğretmenevi olarak hizmete açın. Tadilatı büyük meblağlar gerektiriyor olabilir, otoparkı olmayabilir, sosyal donatıları olmayabilir, hiç de önemli değil. Hiçbir şey yapamıyorsanız yıkın hurdalarından gelen gelirle Kız Meslek Lisesinin bulunduğu yerleşkeye bir öğretmenevi yapın da bu ayıptan kurtulalım" dedi.

KIZ MESLEK LİSESİ PANSİYONU

Koca, Kız Meslek Lisesi ve yerleşkesinin her türlü donatısıyla öğretmenevi için biçilmiş bir kaftan olduğunu kaydederek; "Yıkın, oradan çıkacak hurda demir ve diğer hırdavatlardan elde edeceğiniz gelirlerle yeni bir öğretmenevi binası yapın. Lokasyonu mu uygun değil? Kız Meslek Lisesi ve yerleşkesi öğretmenevi için biçilmiş bir kaftan. Elazığ Belediyesinin bitirmek üzere olduğu kent meydanı bittikten sonra meydana bakan pencereleriyle Kız Meslek Lisesinin Pansiyon binası sırıtacaktır. Dolayısıyla o bina ile birlikte 12 Bin metrekarelik yerleşkeye her türlü donatısıyla da bir öğretmenevini kazandırır bu şehre." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol