Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

OKUL ÇANTALARI PAHALIYA DOLUYOR

Mustafa Batı; kırtasiye malzemelerine zam geldiğini fakat henüz fiyatlara yansıtmadıklarını belirterek, “Biz geçen sene ocak ayında yaptığımız liste fiyatlarına göre satışlarımızı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Okulların açılmasına sayılı günler kala Batı Kitap Kırtasiye İşletme Sahibi Mustafa Batı, gazetemize okul alışverişlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçen seneyle bu yılı kıyasladığında ürün bazında fiyat artışının çok yüksek olduğu bilgisini veren Mustafa Batı; “Fiyat artışını görmezden gelmek mümkün değil. Fiyatların yüksek oluşu bizleri de üzüyor fakat bir şey yapamıyoruz. Belirli bir kâr marjı var. Piyasa şartlarında da gelen zamları ister istemez yansıtmak zorunda kalıyoruz. Zorlu bir süreçten geçiyoruz.” dedi.

YENİ FİYAT DÜZENLEMESİ YAPMADIK

Fiyatları vatandaşlara karşı ideal bir seviyede tutmaya çalıştıklarını kaydeden Batı, “Kırtasiye malzemesi fiyat listelerimizi ocak ayında yapmaya başlarız. Biz ocak ayında yaptığımız liste fiyatlarına göre satışı gerçekleştiriyoruz. Şu an da yeni bir fiyat düzenlemesi yapmak istesek, fiyatlar daha farklı olacak. İlerleyen süreçlerde fiyatlarda artış yaşanacak gibi gözüküyor.”diye konuştu.

OKUL ALIŞVERİŞİ BAŞLADI

Eğitim öğretimin başlamasına kısa bir süre kala, yavaş yavaş yoğunluğun artmaya başladığını belirten Batı; ”Velilerde ve öğrencilerde de bir hareketlenme başladı. Herkes öğrencisine en güzel malzemeleri almak için gezmeye başladı. Bir kısmı öğretmenlerin verecekleri listeleri beklerken, bir kısmı da belli başlı olan malzemeleri almaya başladı.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR ZAMLAR İLE SÜREKLİ KARŞI KARŞIYA GELİYOR

Velilerin fiyatları yüksek bulduğunu fakat mecburen almak zorunda kaldıklarını aktaran Mustafa Batı; “Vatandaşlarımız artık bu fiyatları mecburen kabul ediyor. Çünkü yaşadığımız bu süreçte vatandaşlarımız zamlar ile sürekli karşı karşıya kalıyor. Kırtasiyeye gelen vatandaşlar bu zamlara alıştılar ve normal olarak karşılıyor.” dedi.

FIRSATA ÇEVİREN FİRMALAR OLUYOR

Öte yandan kırtasiye alışverişi yapan velilerin sağlıklı ürünleri alması yönünde çağrıda bulunan Mustafa Batı; “Vatandaşlarımız kırtasiye ürünlerini alırken sadece fiyatlara bakmasınlar. Bu detay sıradan gibi gelse de önemli bir şey. Kırtasiye alışverişi 15 gün devam eden bir süreçtir. Bu süreci fırsata çeviren firmalar oluyor. 15 gün içerisinde ne satarsam kârdır hesabı yapan firmaları görüyoruz. 12 ay boyunca sürekli öğrenci ve velilerimizle iç içeyiz. Biz kendimize yakıştırmadığımız bir ürünü başkasına satmakta istemiyoruz. Alışveriş yaparken özelliği belli olmayan ürünler kesinlikle alınmamalıdır. Ürünün özellikleri bilinip öyle alınmalıdır. Sonuçta çocuklarımız bu ürünleri okul boyunca sürekli kullanıyor. Gıda malzemelerine ne kadar önem veriyorsak kırtasiye ürünlerini alırken de önem verip almalıyız.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol