Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Okun, "Hükümet, Olası Çevre Felaketi Konusunda Gereken Önlemleri Almalı"

Orkun, geçen bir yıllık süreçte Elazığ depremi ile ilgili olarak TBMM’de verilen araştırma komisyonu kurulması önergesinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatarak, şu ifadelere yer verdi: "Milletimizin, ülkemizi yönetmesi için destek verdiği AKP İktidarı; vatandaşlarımıza eşit mesafede olması gerekirken Elazığ depremi ile ilgili olarak TBMM’de verilen araştırma komisyonu kurulması önergesinin AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesi(Önergede AKP Elazığ Milletvekillerinin imzası yoktur), ancak İzmir depremi hakkında verilen aynı amaçlı önergenin kabul edilmesi gibi uygulama farklılıkları şehirlerin sahipsiz olduğu kanaatini oluşturuyor. Oysa vatandaşlarımız bilmeli ki vatandaşlarımızın sahibi varlığıyla iftihar ettikleri devletimizdir.


Öncelikli deprem bölgesinde(1.-2. Deprem bölgesi) yer alan İstanbul da büyük bir deprem olduğunda hem çevre hemde Ekonomik bir felaket kaçınılmaz olacaktır.

Böyle bir durumda Dünya ticaret merkezi konumunda olması nedeniyle hem ulusal hemde uluslararası bağlantı ve ilişkiler sekteye uğrayacaktır. Ülkemizin katma değerinin büyük bölümünü karşılamakta olan İstanbul tarihi değerlerinin, denetimsiz bırakılan yapılarının, ulaşımının, alt yapısının, su ve enerji hatlarının; olası bir depremin etkilerini ve sonuçlarını hafifletici önlemlerin ilgili ve yetkili makamlar tarafından acilen ele alınması ve gerekli uygulamaların hayata geçirilmesi sağlanmalıdır.

İstanbul’un depreme hazır olmadığını vurgulayan Prof. Naci Görür, “kamu binaları ve bazı yolların depreme karşı güçlendirildiğini ancak halkın yaşadığı yüz binlerce binanın depreme karşı güvenli olmadığını, kentsel dönüşüm uygulamalarının hızlı ve doğru yürümediğini, Deniz altından gelen doğalgaz boru hatlarının kıyıya çıktığı Çekmece bölgesinin risk altında olduğunu özellikle hatırlatarak 250.000 bin civarında can kaybı olabileceğini” belirtmiştir.


Bir çok bilimsel çalışmalarda, kaçınılmaz olan bu deprem açıklamalarına karşı AK Parti iktidarının hazırlıklı olmadığı izlenmektedir.

Bu durumda; Ülkemizi yönetenlerin, iller arasında ayrım yapmadan afet ve risk yönetimini ciddiye almaları ve olası çevre felaketi konusunda gereken önlemleri bölgeler arasında ayrım yapmaksızın şimdiden alması gerekmektedir. Aksi durumda depremin maliyeti ülkemiz ekonomisinin tümüyle çöküşü sonucunu doğuracaktır."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol