Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

OP. DR. KARAHAN UYARDI!***

01-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı dolayısıyla Elazığ’da hizmet veren özel bir hastanede görevli Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Veysel Karahan açıklamalarda bulundu. Kadınlarda görülen en sık kanser çeşidinin meme kanseri olduğunu belirten Dr. Karahan, meme kanserinin oldukça yaygın olduğunu dile getirdi.

Op. Dr. Karahan: “birçok risk faktörü tanımlanmış bu hastalığa ama bilinen en büyük faktör kadın olmak. Erkelere göre 100 kat daha fazla görülen bir hastalık. Bununla birlikte alkol, sigara gibi kişinin engelleyebileceği faktörler var bunun dışında kadınlardaki östrojen hormonuyla ilişkili faktörler. Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı tarama programları var. Sıradan insanlar için bir risk faktörü olmayan kadınlar için 40 yaşından sonra 2 yılda bir yapılan mamografilerle erken tanı koymak mümkün. Ailesinde kanser öyküsü olanları daha yakından takip etmek lazım. Ailede kanser görülen yaştan 10 yaş önce taramalara başlamak lazım.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol