Öne Çıkanlar yenıufuk yeniufuk gazetesi türkiyede deprem elazığhaber Elazığ cumhurbaşkanı

Bu haber kez okundu.

OTOPARK ÇÖKER Mİ?

19 Milyon liralık yatırımın hizmete açılmadan çökmesi ile ilgili çıkan haberler üzerine yüklenici firma yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmede otoparkın çökmesinin mümkün olmayacağını ilgili alanda yaşanan aracın devrilmesi ile alakalı da üzeri kapalı tutulan süs havuzunun çöktüğünü söylediler.

ARAÇ ÜZERİ KAPALI SÜS HAVUZUNA DÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz Meydanına giren çöp aracının zeminde meydana gelen çökme neticesinde devrilmesinin ardından çıkan haberlerde otoparkın çöktüğü ileri sürülmüştü. Elazığ Belediyesi tarafından yapılan önemli projelerden biri olan PTT Meydanı yeraltı otoparkının henüz hizmete açılmadan çökmesi yönünde çıkan haberlerden sonra ekiplerimiz yüklenici firma yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşme neticesinde aktarılan bilgilere göre otoparkın çökmediği, araçların girmesi yasak olan alanda üzeri kapalı olan süs havuzuna çöp aracının düştüğü anlaşıldı.

SANKİ OTOPARK ÇÖKMÜŞ GİBİ YANSITILDI

Yüklenici firma yetkililerinden görüştüğümüz şantiye şefi Deniz Yegin araçların girmesi yasak olan alana yanlışlıkla bir çöp aracının girdiğini, süs havuzunun üstü kapalı olduğu için de aracın kuru havuza düştüğünü söyledi. Yaşanan olay ile alakalı bazı haber kaynakları “Meydanda çökme oldu.” Yönünde haber yapınca da sanki otopark çökmüş gibi bir algı ortaya çıktı diyen Şantiye Şefi Yegin çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını ifade ederek şunları kaydetti.

BÖYLE BİR ÇÖKME MÜMKÜN OLMAZ

Geçtiğimiz günlerde Elazığ 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda araç girmesi yasak olan alana giren çöp toplama aracı, yapımı devam eden kuru havuza düştü. Olay ile ilgili bazı haber kaynakları “Meydanda çökme oldu” haber başlıkları şeklinde kamuoyuna duyurdular. Olayın yanlış haberler ile çarptırıldı. Meydanda her hangi bir çökme olmadığı gibi zaten böyle bir çökmenin olması mümkün de değil. Çöp toplama aracının, ağırlığından dolayı üzeri kapalı olup çalışmaların devam ettiği kuru havuza düştü.

1 METRE DERİNLİĞİNDEKİ HAVUZ

Elazığ Belediyesi’nin kent merkezinde 1 Ocak'ta hizmete açtığı 15 Temmuz Demokrasi Meydanının yapımı devam ediyor. Yapımı devam eden meydanda, çalışan personellerden biri araç girişinin yasak olduğu kuru havuz bölgesinden geçti. Aracın ağırlığından dolayı havuzun bir bölümünde çökme meydana geldi. Araç yaklaşık 1 metre derinliğindeki kuru havuza saplandı. Devrilen temizlik aracı vinçle kaldırılırken, olay ile ilgili açıklamalarda bulunan Firma Şefi; “Herhangi bir çökme yok, konuyu yalan haberler ile çarpıttılar.” dedi.

SÜS İÇİN YAPILMIŞ KURU HAVUZ

Konu ile ilgili Gazetemiz Günışığı’na açıklamalarda bulunan yüklenici firmanın şantiye Şefi Deniz Yegin, Meydanda çökme olmadığını ve olayla ilgili bazı haber kaynakları tarafından kamuoyuna yanlış bilgi verildiğini söyleyerek, şunları aktardı:

“Bizim 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapımı devam eden bir süs havuzumuz vardı, bu süs havuzu dediğimiz ise genelde kuru havuz diye hitap ediliyor. Kuru havuzun amacı ise renklendirme sistemi ve su gösteri şeklinde oyunlar oluyor. Ama bu kuru havuzu kimse göremiyor çünkü kaplamalı bir şekilde yapılmaktadır.

ÇÖP ARACININ AĞIRLIĞINDAN DOLAYI

Dolayısıyla bu kuru havuz bölgesinde sadece insanların yürümesi lazım ve herhangi bir aracın ise girmemesi gerekiyor. Kuru havuz bölgesinde çalışan ekiplerimiz içerisinde bulunan bir personelimiz, havuz etrafında biriken çöpleri çöp aracına atmak için aracını havuzun olduğu bölgeye sürüyor. Kuru havuzu görmediği için de üzerinden geçince aracın yük ağırlığından dolayı haliyle üzeri kaplı olan zemin çöküyor. Olay bundan ibaret. Herhangi bir çökme olayı yok, olması da zaten mümkün değil. Ancak ne yazık ki bazı kaynaklar konuyu bildikleri halde olayı çarpıtarak haberleştirip kamuoyunu yanılttılar.

DİLARA MENGÜNOĞUL

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol