Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

Öztürk; “Yatırım Yapacak Firmalar 14-15 Civarında”

Şahinler Holding, tekstil alanında şehre 50 milyon dolarlık yatırım kararı aldı.

Temeli 1982 yılında Almanya’da atılan Türkiye’nin yanı sıra; Almanya, Fransa, Bulgaristan, Mısır ve Ürdün’de bulunan şirketlerinde hazır giyimden inşaata, serbest bölge işletmeciliğinden turizme ve yiyecek içecek sektörüne kadar bir çok alanda isminden söz ettiren firmanın yeni yatırım adresi Elazığ oldu.

31 Aralık 2022 tarihinde süresi dolacak olan yatırım teşvikinin uzatılması için bekleyen yatırımcı, sevindirici haberi aldı ve teşvik süresi iki yıl daha uzatıldı.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk’ün de dikkat çektiği teşvik süresinin uzatılması ile birlikte Elazığ’a yatırımcılar gelmeye başladı.

Hazır giyim, moda tasarım, toptan ve perakende pazarlama firmalarıyla dünyanın en büyük moda devlerine üretim yapan, dünyanın 170 ülkesinde 50 milyon insanı giydiren grubun ürettiği ürünler dünyanın 170 farklı ülkesine gönderiliyor.

Yurtdışındaki firmalarımızın Anadolu’ya verdiği siparişlerle yarattığı istihdam ve Avrupa Serbest Bölgesi’ndeki firmalardaki çalışanlarla birlikte; dünya genelinde 30.000 kişiye iş imkanı.

*ÖZTÜRK; “YATIRIM YAPACAK FİRMALAR 14-15 CİVARINDA.”

Yatırımın müjdesini veren Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Elazığ’a kazandırılacak olan Tekstil fabrikasının şehir için büyük bir kazanım olduğunu ifade ederek, “Teşviklerin uzatılması konusu bizler için çok önemliydi. Doğu ve Güneydoğu’ya yatırımların 6.bölgeden gelmesi bizler için olmazsa olmazımızdı.

Çünkü çok büyük faydası var. Hükümetimiz de bu sürenin uzatılmasında bir sıkıntı görmedi. Biz belki bir yıl uzatılır diye düşünüyorduk ama 2 yıl uzatıldı.

Çok güzel oldu. Özellikle Elazığ çok ciddi faydalanıyor bu konuda.” dedi.

Elazığ’da şuan da ciddi yatırımların olduğunu açıklayan Başkan Öztürk, “Şuan ciddi yatırımlar var. Şehre teşvik alıp yatırım yapacak firmalarının sayısı 14-15 civarındadır. Bunlarında yatırım tutarları yaklaşık 500 milyon dolardır” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol