Öne Çıkanlar DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır… TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

POLAT; "KIZLARIMIZDAN UMUTLUYUZ"

Cimnastik Federasyonu Elâzığ İl Temsilcisi Ahmet Polat yarışma ile ilgili gazetemize yaptığı özel değerlendirmede Analig müsabakaları hakkında bilgiler verdi.

Polat; değerlendirmesinde şu söylere yer verdi, ‘’2022 yılı faaliyet programında yer alan Analig müsabakaları için yaklaşık 6-7 aydır çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Çok Amaçlı Spor Salonumuzda yer alan Cimnastik Salonumuzda haftanın 7 günü bir fiil çalışıyoruz. Analig müsabakalarına da ilimizden 5 bayan sporcularımızda temsil edeceğiz.

Yurdagül Yıldırım nezaretinde çalışan kızlarımız yarışmada Artislik Cimnastik alanında Atlama Masası, Kız Paraleli, Denge ve Yer hareketlerinden oluşan yarışma kuralları ile birlikte teknik kurallardan sorumlu tutulacaklar.

Yarışmaya Sena Kalkan, Lilan Narin Arslan, Mina Nur Yurtsever, Zişan Su Ayaz ve Elif Ada Vural kızlarımız katılacak. Kafile başkanlığını il temsilcisi olarak ben yapacağım. Sporcularımız ile beraber Antrenörümüz Yurdagül Yıldırım hocamız eşlik edecek ve yarışmamız 23-25 Mayıs tarihinde arası Malatya ilinde gerçekleşecek. İlk gün teknik toplantı olduğundan bizler idareci olarak 23 Mayıs günü katılım sağlayıp sporcularımızı ibra edeceğiz. Büyük olasılıkla 24 Mayıs günü de yarışmalar gerçekleşir. Amacımız Malatya’dan derecelerle dönmek. Büyük emekler harcandı ve derece yapacağımıza inanıyorum. Kızlarımız ilk kez bu denli bir organizeye katılım sağlayacaklar. Müsabaka süresince tüm sporcularımız en başta müsabaka havasını teneffüs etmiş olacak ve tecrübe kazanmış olacaklar. Kızlarımız 2014 doğumlu yani 8 yaşındalar. Cimnastik branşı sporun anası. Emek gerektiren ve hemen hemen her gün çalışmak zorunda olunması gereken bir spor dalı. Vücut esnekliği ile ilgili bir branş olduğundan küçük yaşta eğitimin alınması gerekir. Yarışmaya katılacak olan kızlarımız; yarışma heyecanı ile zaman zaman strese giriyorlar. Hocamızda hem teknik çalışmalarının yanı sıra psikolojik destek vermekte. Ben inanıyorum ki bu yarışma kızlarımız için bir ilk olmakla beraber bir sonraki yarışlar için emin adımlarla daha üstün başarılar elde edecekler’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol