Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Prof. Dr. Mehmet Akbulut, F.Ü Rektörlüğüne Aday Oldu

Prof. Dr. Mehmet Akbulut, Günışığı'na yaptığı açıklamada, rektör adayı olmasındaki amacını anlattı.

Akbulut, yarım asırlık bilgi, birikim ve tecrübeye sahip Fırat Üniversitesinin, eğitim ve öğretim gücünü harekete geçirip, seçkin kadrolar yetiştirmek, bilimsel ve teknolojik araştırmalar yapmak ve bu araştırma sonuçlarını toplum yararına sunarak, sosyo- ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmak istediğini kaydetti.

"TEMEL HEDEFLERİM"

Bu doğrultudaki temel hedeflerini belirten Akbulut, "Ahlaki değerleri yüksek; liyakat, ilim ve irfan sahibi bilim insanlarımızla; düşünen, analiz edebilen, gelişmiş universal  genç beyinler yetiştirmek; Uluslararası Ortak Lisans Programlarıyla (uluslararası çift diploma programı) , öğrencilerin eğitimlerinin yarısını Fırat üniversitesinde, yarısını da Fırat Üniversitesinin antlaşma yapacağı yurt dışındaki anlaşmalı üniversitelerde almalarını sağlamak ve böylece Fırat Üniversitesini Türkiye’deki öğrenci cazibe merkezi haline getirmek; Araştırma ve geliştirme projeleri ile tarımdan imalata, sağlıktan eğitime değin geniş sektör yelpazesinde ileri bilgi ve teknolojiler geliştirilmek; Bilgi birikimini üretim sürecine yansıtarak, sanayi ile işbirliği kurmak; Sadece Elazığ’da değil, bölgenin mevcut sosyo-kültürel ve ekonomik dokusunu olumlu yönde etkileyecek ve bölgesel gelişimi hızlandıracak girişimci ve toplumla bütünleşen kolektif projeleri hayata geçirmek; İş alanı olmayan bölümleri çoğaltmak yerine, şehrimizin ve ülkenizin ihtiyaç duyduğu mühendislik, sağlık ve sosyal alanlara yönelmek olacaktır.

Tüm bunlarla birlikte Fırat Üniversitesi’ni bireysel yayın çıkarmaya yönelik küçük projeler yapan cılız yapıdan kurtarıp; Şehrin ekonomik verimliliğini ve rekabet edilebilirliğinin arttırılmasına yönelik aktif rol alan faal bir oyuncu haline getirirsek; üniversite – şehir bütünleşecek ve emin olun gelecek çok daha aydın olacaktır." ifadelerine yer verdi.

PROF. DR. MEHMET AKBULUT KİMDİR?

01 Ocak 1968’de Elazığ’da doğdu.  Orta ve Lise eğitimini Elazığ’da tamamladıktan sonra, üniversite öğrenimine 1986 yılında ilk olarak T.C. Ankara Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda başladı. 1987-1993 tarihleri arasında T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde tıp eğitimi aldı. 1993 yılında Almanya Universität Giessen Kardiyovasküler Departmanında Misafir Öğrenci olarak bulundu. 1994-1995 yıllarında T.C.Sağlık Bakanlığı Konya Ereğli’de zorunlu hizmetini yaptı. 1995-1999  yılları arasında T.C. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi çalıştı ve 1999 yılında aynı kurumda kardiyoloji uzmanı oldu. 2000-2005 tarihlerinde T.C. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda Yard.Doç.Dr. olarak çalıştıktan sonra 13 Mart 2006 T.C. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nın yaptığı sınavda başarılı olup Doçentlik ünvanı aldı. 2006-2011 tarihleri arasında T.C. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda Doçent Doktor olarak çalıştı ve 2011 yılında Profesör oldu.  2011 yılında İtalya, Bologna Üniversitesinde Pulmoner Hipertansiyon master programını; 2014 yılında İsviçre, Cnevre’de Transkateter Kalp Kapak Eğitim Programını, 2015 yılında Fransa Paris’te Transkateter Kalp Kapak Eğitim Programını ve 2019 yılında Amerika Birleşik Devletleri Boston’da ise PERT Consortium eğitim programını tamamladı. Ulusal ve Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanmış 100’den fazla Makale; Ulusal ve Uluslararası sempozyum, kongre veya konferanslarda 82 bildiri ve kitap bölüm yazarlıkları bulunan Prof. Dr. Mehmet Akbulut evli ve biri kız, iki erkek olmak üzere üçüz babasıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol