Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

PROF. DR. MEHMET ALİ KOBAT, SICAK HAVALARDA KALP HASTALARININ DİKKAT

Prof. Dr. Mehmet Ali KOBAT, “kalp hastalıkları sıcak havalardan ciddi manada etkilenen hastalık guruplarındandır.

Özellikle bu yazın çok sıcak geçmesi sebebi ile kalp hastalarının kendilerine ciddi manada dikkat etmesi gerekir.

Özellikle kalp problemi olan kişilerde aşırı sıcaklara bağlı sıvı kayıpları ve terleme ile birlikte vücuttaki su miktarını azaltmakta, bu da kalp hızının artışına ve tansiyon düşüklüklerine sebep olabilmektedir” dedi.

Ayrıca Dr. KOBAT, “kalp hızının artışı kalp damar problemi olan kişilerde kalp krizlerini tetikleyebilmekte ve bu sebeple kalp problemi olan kişilerin daha da kötüleşmesine neden olabilmektedir” sözlerine ekledi.

HAVANIN ÇOK SICAK OLDUĞU ZAMAN ARALIKLARINDA MÜMKÜN OLDUKÇA DIŞARI ÇIKMAMALARI İSTENMEKTEDİR

Dr. KOBAT, “yine aşırı sıcaklara bağlı tansiyon yükselmeleri ve bu tansiyon yükselmelerine bağlı inmeler felçler oluşabilmektedir. Sıvı kayıpları bazen vücutta sıvının ciddi manada azalmasına ve buda ritim problemlerine sebep olabilmektedir. O açıdan kalp problemi olan kişilerin bu sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir. “Çok ihtiyaç olmadığı durumlarda saat on ile beş aralığı arasında mümkün oldukça dışarı çıkmamaları istenmektedir” dedi.

KALP HASTALARI SABAH ERKEN SAATLERDE, AKŞAM SERİNLİKLERİNDE DIŞARI ÇIKIP EGZERSİZLERİNİ YAPABİLİRLER

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali KOBAT,” kalp hastaları düzenli bir şekilde günlük en az iki buçuk üç litre sıvı tüketmeleri gerekmektedir. Eğer bu sıcak havalarda dışarı çıkmaları gerekiyorsa gözlüklerini, şapkalarını, sıcaktan koruyucu kıyafetlerini giyip öyle dışarı çıkmalarını önermekteyiz” dedi. KOBAT, “biz kalp hastalarının egzersiz yapmalarını istiyoruz.  Yapacakları egzersizleri sıcak havalarda değil,  “ancak sabah erken saatlerde veya akşam serinliklerinde yapabilirler” ifadesinde bulundu. Dr. KOBAT, “Yine bazı idrar sökücü ilaçları kullananların, zaten sıcaklara bağlı sıvı kaybı olduğu durumlarda doz azalımı yapılabilir” dedi.

KOBAT, son olarak “kalp hastalarının sıcaktan etkilenmelerine rağmen kendilerine dikkat ettikleri takdirde, sıcağa, sıvı tüketimine ve ilaçların dozlarına herhangi bir sıkıntı yaşamadan bu sıcak mevsimleri kolaylıkla geçirebileceklerini düşünmekteyiz” sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol