Öne Çıkanlar 2023 DEPREM GENEL Elazığ yerelhaber

Bu haber kez okundu.

'Rinoplasti Sadece Estetik Değil, Sağlık İçin De Yapılabilir'

ÖZEL HABER: DİLARA MENGÜNOĞUL

Opr. Dr. Cihan Türker, son yıllarda talep artışı gösteren burun estetiği konusunda bilinmesi gerekenleri, gazetemize anlattı. Rinoplasti (burun estetiği) operasyonları kişinin ihtiyaçlarına göre burnun görünümü, nefes alma problemleri ve yaralanma gibi üç temel sebebe bağlı olarak önerildiğini söyledi.

 SAĞLIK VE ESTETİK AÇIDAN UYGULANAN BİR OPERASYONDUR

Rinoplasti (burun estetiği), sağlık ve estetik açıdan uygulanan bir operasyon olduğunu belirten, Opr. Dr. Cihan Türker, “İnsan yüzündeki en dikkat çekici organlardan biri olan burundaki yapısal bozukluklar, kişinin sosyal ve psikolojik açıdan olumsuz etkilenmesine ve kişide sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına yol açabilir. Bu yönüyle değerlendirildiğinde rinoplasti (burun estetiği), sağlık ve estetik açıdan uygulanan bir operasyondur.”dedi.

ÜÇ TEMEL SEBEBE BAĞLI

Burun kemik ve kıkırdaklarının yeniden şekillendirildiği bir uygulama olduğunu kaydeden Opr. Dr. Türker,“İnsanlar pek çok farklı şikâyetten yola çıkarak burun estetiği yaptırmakta. Karar kılabilmekte, yahut uzman hekim yönlendirmesiyle söz konusu seçeneği değerlendirebilmektedir. Rinoplasti (burun estetiği) operasyonları kişinin ihtiyaçlarına göre burnun görünümü, nefes alma problemleri ve yaralanma gibi üç temel sebebe bağlı olarak önerilir ve gerçekleştirilir.” şeklinde konuştu.

SİNİRLERE ZARAR VERMEZ

Hastaların talepleri dinlendiğinin, tıbbi olarak hastaya sıkıntı çıkarmayacak düzeltmeler yapıldığını söyleyen Opr. Dr. Türker,“Rinoplasti yöntemlerinden biri olan piezo burun estetiği; burundaki dokulara, sinirlere zarar vermeden modern teknoloji ile kemiği şekillendiren bir yöntemdir. İşlemde kullanılan cihazın adının Piezo olması sebebi ile bu isimle anılmaktadır. Ultrasonik rinoplasti Avrupa’da sıklıkla tercih edilen popüler bir estetik yöntemidir. İleri bir teknolojiye sahip olan bu cihaz buruna ultrasonik ses dalgaları uygulamaktadır. ” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol