Öne Çıkanlar ziyaret Elazığdaki kaçakçılık operasyonunda 40 bin adet bandrolsüz makaron ele geçirildi 23 ELAZIĞ FK SERİYE BAĞLADI 01 TAZİYE EVİNİN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI torba yasası

Bu haber kez okundu.

Saadet Partili Kadınlar Elazığ'da Buluştu

Kadın Kolları Genel Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci, ziyaretler kapsamında düzenlenen toplantıda partililer, STK temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi.

AKIN: "ELAZIĞ’DA EN HAYIRLI EN GÜZEL ÇALIŞMALARI KADIN KOLLARIMIZ YAPACAKTIR"

İki buçuk yıldır seçim çalışmalarını başladıklarını ifade eden Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın da kadın kollarının yapacağı çalışmaların büyük önem arz ettiğini belirterek, “2 buçuk yıldır seçim çalışması yapıyoruz birileri tabi seçim çalışmasına yeni başladı ama Elazığ İl Başkanlığımız son 2 buçuk sene içerisinde gitmedik mahalle, ilçe, belde bırakmadı. Bu farkındalığı oluşturmak açısından teşkilatlarımızın tüm kademesini çok ciddi görevler düşüyor özellikle Elazığ’ımızın nüfusu yüzde 52 oranında kadın nüfusundan oluşuyor dolayısıyla kadın kollarımızın yapacağı çalışmaların önemi son derece büyük. Elazığ’da en hayırlı en güzel çalışmaları kadın kollarımız yapacaktır, sahaya inecek ve çalmadık kapı bırakmayacağız. Milletimizi şuurlandırarak, bilinçlendirerek, farkındalık oluşturarak çözüm yollarını da ortaya koyarak vatandaşlarımızı Saadet Partimizin iktidar olması noktasında destek isteyecek” dedi.

EKİNCİ: "YAPTIĞIMIZ HER ÇALIŞMADA DA KADINIMIZ KIYMETLİDİR"

Kadınların önemine değinen Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci, Kadın kolları olarak çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Ekinci, “Bizim kadınlarımız çok kıymetli sadece sözde değil politikada da değerlendirmede de yaptığımız her çalışmada da kadınımızın kıymetli olduğunu ve bu ülkeye çok ciddi katkılar sağladığını, medeniyetin belki bel kemiği, ana taşı olduğunu her defa ifade ettik. Bugün Elazığ’da, dün Diyarbakır’da yarın Ankara’da sonraki gün Edirne’de sonraki gün Yalova’da yani Türkiye’nin dört bir köşesinde Saadet Partisi Kadın Kolları olarak çalışmalarımızı ilçelerimizde, mahallerimizde ve sandıklarda yürütmenin gayreti ve hedefi içerisindeyiz. Bugün biz buradaki basın mensuplarımızla Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerimizle ve teşkilat mensubu kadınlarımızla birlikte şunu tekrar etmiş olduk dedik ki; evet bu ülkenin içerisinde bulunmuş olduğu sıkıntılar var, kadınların, gençlerin yaşamış olduğu sıkıntılar var ama bizde azim, bilgi, tecrübe, cesaret var ve bunları çözecek yürek var. İşte bundan dolayı bütün il ve ilçelerimizde 2023 seçimlerinde seçimi kazanacak en önemli etkenin kadınlar olduğunun farkında ve bilincinde hareket etmekteyiz” diye konuştu.

“SUÇLU KİMSE SUÇUNU ÇEKMESİNİ İSTİYORUZ”

Programda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci, Yeni Ufuk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Dilek Yıldırım’ın, 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirildiği iddialarına yönelik  sorusuna; “Çocuk gelin olayı aslında şu anlık gündemimiz de olan bir şey değil, aylar ve yılardır gündemimiz de olan bir konudur. Türkiye Cumhuriyeti Kanunları gereği 17 yaşını bitirmiş, çocuklarımız ailesinin onayı ve ya izni ile evlenebilir.  Kişinin kendi rızası dışında bir evliliğe zorlanması söz konusu bile olamaz. Bugün 13 veya 14 yaşlarındaki kızlarımızın hepsi çocuk kimse kusura bakmasın. Bunun ile ilgili bir noktaya dikkat çekmek istiyorum şuan süreç tam tamamlanmadı ama kimin doğru kimin yalanı, yanlışı temsil ettiği konu hakkında bilgim yok ben adaletli olmaya çalışıyorum. Sonuçta bu adalettir. Adalet gerekirse kendi parmağını kesmektir, ama biz maalasef adaletsiz oluyoruz ve işimize gelen duygusal olarak yakın hissettiğimiz insanlara taraf oluyoruz. Böyle bir şey Adalet olamaz, ama biz şunu da beklemek zorundayız bu sürecin tamamlanıp yargı süreci sonucunda kimin haklı kimin haksız olduğuna yargının karar verdikten sonra bizim de hüküm çıkartıp ona göre hangi taraf haklı ya da haksız olduğu konuda bir beyanda bulunmamız gerekiyor. Çünkü yaşanan olaylar bazen medya ya aksettiği şekilde olduğu gibi bazen de aksetmediği şeklin de gerçekleşiyor. Dolayısıyla yargının işini gerçekten adaletli bir şekilde yapıp suçlu kimse suçunu çekmesini istiyoruz" diye konuştu.

"KADIN CİNAYETLERİ HAKKINDA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ"

Kadın cinayetleri neden önlenemiyor? sorusuna ise Başkan Ekinci, "Kadın cinayetleri, her geçen gün artıyor, bir insanın hayatının sonlandırılması ve bunun üzerinden konuşmak çok ağır, ama bu önemli bir konu kadın cinayetlerinin temel nedenleri nelerdir desek şöyle ifade edebilirim. Hukuk 2  şekildedir bir cezalandırıcı hukuk sistemi vardır, bir de önleyici hukuk sistemi vardır. Türkiye de maalesef önleyici hukuk yoktur. Türkiye de sadece cezalandırıcı hukuk vardır. Bu nokta da ne yazık ki yargının son zamanda durumuna baktığımız da bütün kararları siyasi olarak alınmış olduğunu da gördük.  Yani hiçbir cinayet siyasi olamaz her dava kendi içerisindedir.  Kadın cinayetlerinde temel problemlerin den birincisi ekonomik nedenlerdir bağımlılıktır ataerkilliktir.  Bu konuda biz uzun yıllardır çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol