Öne Çıkanlar FIRAT FESTTE KONSER VE SİNEMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ ARPA FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN Halis Zafer Koç Korgeneralliğe Terfi Etti MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI

Bu haber kez okundu.

Sarıkaya: “Konutlar Belirlediğimiz Bölgeye Yapılmalı”

Elazığ Genç Sivanlılar Dernek Başkanı Muzafer Sarıkaya Bingöl Sivan bölgesine yapılması planlanan fabrikadan, bölgede bulunan on köyün olumsuz etkileneceğini söyledi.

Bu zararın giderilmesi için yapılacak olan konutların köylünün faydalanabileceği alana yapılmasını talep etti.

Elazığ Genç Sivanlılar Derneği tarafın gerçekleştirilen istişare toplantısında önümüzdeki günlerde Bingöl Sivan Bölgesine yapılması planlanan fabrikadan bölge halkının zarar görmemesi için nelerin yapılabileceği üzerine konuşuldu.

Elazığ Genç Sivanlılar Dernek Başkanı Muzafer Sarıkaya Yapılacak olan Fabrika ile bölgede bulunan Dedebağı, Kavaklı, Gerçekli, Gözertepe, Güzeldere, Doğanlı, Dikpınar, Gönülaçan, Yeniçevre ve Döşekkaya köylerinin olumsuz etkileneceğini söyledi.

Elazığ Genç Sivanlılar Dernek Başkanı Muzaffer Sarıkaya, çözüm önerilerini paylaştı.

Yapılacak olan konutların kendi belirledikleri bölgede yapılmasının, fabrikadan olumsuz etkilenecek olan köy sakinleri için önemli olduğunu vurgulayan Sarıkaya: “ben buradan OYAK genel müdürlüğüne sesleniyorum; burada yapacağınız yatırım için öncelikle sizlere ve devletimize teşekkür ediyoruz.

Bu 700 konut bu bölgede her hangi köyümüzde bir yer tespit edildiği takdirde bunları kendilerine tahsis edeceğimizi Genç Sivanlılar Derneği olarak burada taahhüt ediyoruz kendilerine.

Bu 700 konut bu bölgede yapıldığı zaman 10 köyümüz bundan faydalanacak.” Dedi.

Sarıkaya, konutların yapılması halinde projenin, kendilerini belde olabilecekleri bir proje haline getirebileceğini söyleyerek: “700 konut artı 10 köy bizi beldeye götürecek bir projedir.

Eğer bizler bu madenden, burada kurulacak fabrikadan onun tozundan eğer 10 köy zarar görüyorsa bu 700 konuttan da bu 10 köyün faydalanması lazım.

Ben buradan ilçe kaymakamı, Bingöl Valiliği ve Genel Müdürlüğe sesleniyorum bu 10 köyü mağdur etmeyelim. Yapılacaksa bu 700 konut bu bölgeye yapılsın.

Eğer buraya yapılırsa biz bunu belde olmaya kadar götüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Elazığ Genç Sivanlılar Derneği Dedebağ Köyü Temsilcisi Sedat Övün, yapılacak olan fabrikadan halkın etkileneceğini, bu yüzden halkın istediğinin yapılması gerektiğini kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol