Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

Sendikamızın Taleplerine Karşılık Vereceklerini Ümit Ediyoruz”

HABER: DİLEK YILDIRIM

Deprem bölgesinde çalışmalarda görev alan MEB personeline başarı belgesini daha önce talep ettiklerini ancak 4 ay geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yürütülmediğini söyleyen Türk Eğitim-Sen Elazığ Şubesi Başkanı Fatih Murat Taşkın, talebini bir kez daha yineleyerek, Vali Dr. Ömer Toraman ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit’e çağrıda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Elazığ Şubesi Başkanı Fatih Murat Taşkın, deprem sonrası yardım çalışmalarında bulunan MEB personeline başarı belgesi verilmesine talep ederek yazılı açıklamada yaptı.

BİRÇOK VATANDAŞIMIZ BİR AN BİLE DÜŞÜNMEDEN YARDIMA KOŞTU

Açıklamasında binlerce hatta milyonlarca kamu görevlisi deprem bölgelerinde aktif rol aldığını söyleyen Başkan Taşkın, “ 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan peş peşe iki deprem hepimizi derinden sarmış, ardından asırlar boyu hatırlanacak acılar bırakmıştır. Devletimiz bu güç durumdan insanlarımızı çıkarmak adına ilk günden itibaren tüm fertleriyle çalışmıştır. O günlere dönecek olursak, yaşanan hadise öyle büyük bir enkaz oluşturmuştu ki, kocaman bir destek gelmemesi halinde deprem bölgesindeki sorunların altından kalkmanın mümkün olmayacağını hepimiz çok iyi biliyorduk. Bu düşünce ile birçok vatandaşımız bir an bile düşünmeden yardıma koştu. Binlerce hatta milyonlarca kamu görevlisi deprem bölgelerinde aktif rol aldı.” İfadelerine yer verdi.

DESTEK OLAN GÖNÜLLÜLERİMİZİN

GAYRETLERİNİ HEPİMİZ GÖRDÜK VE TAKDİR ETTİK

Depremden en çok etkilenen çocuklarımızı içinde bulundukları psikolojik ortamdan çıkarmak adına yüzlerce rehber öğretmenin deprem bölgesine gittiğini belirten Başkan Taşkın, “ Bu arkadaşlarımız evlerini ve ailelerini bırakıp ve üstelik kar, kış, soğuk demeden vatandaşlarımızın yardımına koştular. Haftalar süren arama kurtarma faaliyetleri yürüten MEB AKUB ekibi bir yandan enkaz kaldırıp bir yandan da yardım malzemesi taşıyordu. Depremden en çok etkilenen çocuklarımızı içinde bulundukları psikolojik ortamdan çıkarmak adına yüzlerce rehber öğretmenimizin tereddütsüz bir biçimde göreve koştuğunu pek tabi hatırlıyoruz. Temel gıda ürünleri, giysi, ayakkabı, battaniye, hijyen ürünleri ve dahi birçok eksiğin giderilmeye çalışılması konusunda gönüllü olan öğretmen, hizmetli, memur, işçi, idarecilerimizin gayreti elbette unutulamaz. Yine hava şartları ile beraberinde ortaya çıkan, belki de en acil ihtiyaç haline gelmiş olan ısınma ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda çalışmaları yürüten meslek liselerimizi, diğer ihtiyaçlarını giderilmesinde emek veren halk eğitim merkezi çalışanlarını, Malatya’da, Adıyaman’da ve diğer illerimizde öğrencilerimize moral veren masal evi çalışanlarımız velhasıl bu süreçte destek olan gönüllülerimizin gayretlerini hepimiz gördük ve takdir ettik. “ dedi.

BAŞARI BELGESİ VERİLMESİNİ TALEP ETMİŞTİK

Resmi başvuruda bulunarak tüm bu çalışmalarda görev alan MEB personeline başarı belgesini daha önce talep ettikleri söyleyen Başkan Taşkın, “ Tam da bu noktada yiğidin hakkını teslim etmek gerekir diyerek, 07/04/ 2023 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze resmi başvuruda bulunarak tüm bu çalışmalarda görev alan MEB personeline en azından yaptıklarının unutulmadığını göstermek adına BAŞARI BELGESİ verilmesini talep etmiştik.” İfadelerine yer verdi.

4 AY GEÇMİŞKEN HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLMEDİ

“Fakat gelinen bu noktada depremin üzerinden yaklaşık 4 ay geçmişken herhangi bir çalışma yürütülmemesine üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum. “ diyen Başkan Taşkın, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düşüncesi ile kardeşlerinin yardıma koşan bu arkadaşlarımıza karşı bir borcumuz olduğunu düşünüyoruz. Devletimizin ülkesini, milletini seven, görevden kaçmayan ve aksine ilikleri donduran soğuğa rağmen günlerini, haftalarını ve hatta aylarını deprem bölgesinde geçiren kamu görevlilerine başarı belgesi vermesi elbette imkânsız değildir. Sayın Valimiz Dr. Ömer TORAMAN ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet YİĞİT’in bu konuda sendikamızın taleplerine karşılık vereceklerini ve ayrım gözetmeksizin tüm gönüllülerimize haklarını teslim edeceklerini ümit ediyoruz.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol