Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

ŞERİFOĞULLARI :  HARPUT KORUMA İMAR PLANI’NIN ONAYLANDIĞINI DUYURDU

Elazığ Belediye Meclisi, Haziran ayı oturumlarına başladı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın başkanlığında yapılan oturumların birinci birleşiminde gündem maddeleri görüşüldü. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Harput Koruma İmar Planı’nın onaylandığını duyurdu. Başkan Şerifoğulları ayrıca impar planının birkaç gün içerisinde askıya çıkarılacağını da belirtti. Tarihi öğretmenevini de millet kıraathanesine dönüştürerek kent meydanına dahil edeceklerini kaydetti.

Başkan Şerifoğulları; “Bugün Harput’un Koruma İmar Planı onaylandı artık askıya inşallah yarın yada öbür gün çıkacak. Diyarbakır kurulda onaylanmıştı bakanlığa gitmişti bugünde bakanlıkta onayı gerçekleşti İnşallah yarın yada diğer gün askıya çıkacak ve 1 ay askı süreci gerçekleştirilecek. Koruma amaçlı imar planımız askıdan indikten sonra hızlı bir şekilde şuulandırma çalışmamızı yapacağız. yaklaşık 2 3 ay süremizde bununla geçer bundan sonraki süreçte ise Harput’a daha güzel yatırımlar yapılacak. Harput’a yapacağımız her yatırım herkesin vicdani sorumluluğudur. Bu süreçten sonra bütün STK ve iş adamlarını işin içine dahil edeceğiz. Harput’a herkes ya bir ev yada bir ofis yapacak ve Harput eski güzel günlerine geri dönecek.” Dedi.

TARİHİ ÖĞRETMENEVİNİ MİLLET KIRAATHANESİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Başkan Şerifoğulları, yeni öğretmenevinin yapılmasının ardından tarihi öğretmenevi binasının belediyeye devrinin yapılacağını da belirterek, karşılığında belediyenin de 2 okul yapacağını söyledi.Tarihi öğretmenevini de millet kıraathanesine dönüştürerek kent meydanına dahil edeceklerini kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol