Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

SGK'DA EYT KUYRUĞU!

Elazığ Sosyal Güvenlik Kurumu dün sabah en yoğun günlerinden birini yaşadı.

EYT'liler erken saatlerde SGK'ya giderek emekli olabilmek için sıraya girdi.

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT'de yaş şartının olamayacağını duyurması üzerine milyonları ilgilendiren konuda vatandaşlar rahat bir nefes aldı. 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı açıklanırken, SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmadan şartları sağlayan herkes emeklilik hakkından faydalanabileceği söylendi. Bu kapsımda Elazığ’da vatandaşlar prim günlerini hesaplatmak ve askerlik-doğum borçlanması işlemleri için  SGK İl Müdürlüğü’nün yolunu tuttu.

ZAMSIZ ÖDEMEK İSTEYENLER

Yılbaşından önce askerlik, doğum ve yurtdışı doğum borçlanması yapmak, bu borçlanmaları zamsız ödemek isteyen EYT’liler, SGK Binası’na adeta akın etti. Yoğunluk nedeniyle SGK Elazığ Müdürlüğü da adeta seferberlik ilan etmiş durumda. Müdüründen yardımcı personeline kadar herkes vatandaşa yardımcı olmaya, işleri süratle yürütmeye çalışıyor. Ancak büyük yoğunluk var.

EMEKLİLİK BAŞVURUSU ALINMIYOR

EYT düzenlemesi henüz mecliste kabul edilip Resmi Gazetede yayınlanmadığı için SGK’ya emeklilik dilekçesi verilemiyor. Düzenleme Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra SGK müdürlükleri önünde çok daha uzun kuyrukların oluşması bekleniyor. Düzenleme, 3 Ocak Salı gününe kadar yasama faaliyetlerine ara veren Meclis’te kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol