Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

Sıcak Hava Bereketi!

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Elazığ’da pazarcı esnafı,  havaların ısınması ile birlikte tarladan pazara gelen mevsim sebzelerinde düşüş yaşandığını söylerken, fiyatlarda gerileme gören vatandaşın ise yüzü güldü.

Gazetemize konuşan pazarcı esnafları,  havaların ısınması ile birlikte hale gelen ürün miktarı artarken, ürünlerin fiyatları da neredeyse yarı yarıya düştüğünü ve düşüşün önümüzdeki günlerde de süreceğini söylediler. Gerilen fiyatlarla hem pazarcı esnafı hem de vatandaşı memnun olduklarını belirttiler. Ayrıca, pazarcı esnafları  vatandaşları pazaryerlerine davet ederek; “ He gün bir mahallede Pazar kuruluyor. Vatandaş ürünleri pazardan alsınlar. Hem taze, hem de uygun fiyata sebze-meyve alabilirler.”  dediler

 FİYATLARDA DÜŞÜŞ

Geçen ay tezgahlarda bir kısmı ithal olarak yerini alan sebze ve meyveler, bu ay yerini çoğunlukla yerli ürünlere bıraktı. Ocak-Şubat aylarında 30 TL’ye kadar yükselen Domates, biber, salatalık, patates, kabak, patlıcan ve kuru soğanın kilogram fiyatı pazar yerlerinde 10 liraya kadar geriledi.

 EN ALT SEVİYEDE TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ

 Pazarcı Esnafları,  fiyatlarında düşüş yüzde 50'yi bulduğunu söyleyerek, “Domates, 10-12 TL arası, Patlıcan 10 TL, Kapabk,12 TL, Patates, 13 arası, limon 12 TL. Bizde vatandaşta ekonomik olarak zor günler geçiriyoruz. Pazarcı esnafı olarak en taze ve güzel ürünleri en ucuz fiyata satmaya, kar oranlarımızı en alt seviyede tutmaya çalışıyoruz. Fiyatlar da yarı yarıya düşüş var. Bu gerilemenin devam edeceğini düşünüyoruz.” dediler.

SATIŞLAR GÜZEL BİZDE VATANDAŞTA MEMNUNUZ

Esnaflar, yaz aylarının gelmesi ile birlikte sebze ve meyve fiyatları gerilemeye başladığını söyleyerek, “Bundan sonra da hava sıcaklıklarıyla birlikte hasat mümkün olacak, rekolte artacak, fiyatlar makul seviyelere inebilecek. Satışlar güzel bizde vatandaşta memnunuz. Vatandaşın alım gücü iyi, yoğunluk var. “ dediler.

 SOĞANDA DÜŞÜŞ

Kilo fiyatındaki artışla gündeme gelen soğanın fiyatının da hızla düştüğünü dile getiren pazarcı esnafı Kilosu 10 TL’den tezgâhlarda yerini aldığını belirttiler.

 HEPSİNDEN ALABİLİYORUZ

 Kış aylarında 30-40 liraya kadar yükselen domatesin fiyatının 10 TL ‘ye düşmesinden menün olduklarını söyleyen Vatandaşlar, “Birçok sebze ve meyve fiyatında da aynı şekilde düşüş yaşandı

Geçtiğimiz aylarda ve haftalarda birçok ürünü alamıyorduk. Şimdi hepsinden alabiliyoruz” dediler.

 UZUN ZAMAN SONRA ALIŞVERİŞ YAPABİLDİM

 Geçen haftalara göre mevsim meyvelerinin tezgahlarda ki fiyatından memnun olduklarını söyleyen Vatandaşlar, “Fiyatlara baktım Çilek 25 lira, Kayısı, 25, Şeftali 20, salatalık 12 liraya kadar düşmüş. Geçtiğimiz aylarda bunların yanına yaklaşılmıyordu  hiç alamıyorduk. Uzun zaman sonra  bu hafta alışveriş yapabildim. Fiyatlardan memnunuz en azından bugün azda olsa alabiliyoruz.  Havalar ısındıkça fiyatların daha çok düşeceğini umut ediyoruz.” şeklinde konuştular.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol