Öne Çıkanlar DEPREM a ya 23 Nisanda çocukları ağırladı. komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ

Bu haber kez okundu.

Sıcak Hava Onları Etkiliyor

HABER: DİLARA MENGÜNOĞUL

Meteorolojinin verilerine göre hava sıcaklığı 38 derece olarak ölçülürken, termometreler ise 40 dereceye gösteriyor. Hava sıcaklarının artması nedeniyle vatandaşların dışarı bile çıkmadığı saatlerde Elazığ’da inşaat işçileri 40 derece sıcağın altında çalışıyor.

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava Elazığ’da etkili olmaya devam ediyor. Nem ile sıcak birleştiğinde hissedilen sıcaklığın yaklaşık 40 derece olduğu Elazığ’da vatandaşlar gün içerisinde sokağa çıkmaya çekiniyor. Ancak ekmek parası için sıcağın altında 8 saat çalışmak zorunda kalan inşat işçileri gün içerisinde zor anlar yaşıyor. Ekmek parası için ter döken inşaat işçileri gölgelik alan bulamadıkları için güneşin altında çalışmak zorunda kalıyor.
Bunaltıcı sıcakların işçileri zorladığı Elazığ’da güneşe göre iş temposu ayarlanıyor. Sıcak havaya rağmen mesaisini sürdüren işçilerin kimi demir düzleme, kimi beton dökme, kimi ise duvar örme gibi zor işleri aksatmadan yapmaya çalışıyor. Elazığ’da termometrelerin 38-40 dereceyi gösterdiği şu günlerde inşaat işçileri güneşin altında çalışarak ekmeklerini kazanıyor. Zor şartlarda çalışmak zorunda kalan işçiler serin vakitlerde iş tempolarını hızlandırıp arayı kapatmaya çalışıyorlar. Kavurucu sıcakların altında hız kesmeden çalışan ve işleyen inşaat sektörü tempo aralığını güneş sıcaklığına göre ayarlıyor. 

EKMEK PARASI KAZANMAK ZORUNDAYIZ
İnşaatlarda çalışarak ailelerini geçindirdiklerini belirten işçiler, “Güneşin alnında sıcaklık kimi zaman 40-41 dereceleri buluyor. Çok zor ama mecburen çalışıyoruz. Aşırı sıcaklar nedeniyle bazen susuzluktan ölecek gibi oluyoruz. Ama yapacak başka bir mesleğimiz olmadığı için mecburen çalışıyoruz. Çalışmasak çocuklar aç kalır. Bazen dayanmak zor oluyor.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol