Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Sıcaklar Onlara Yaradı!

ÖZEL HABER. GÜLÇİN TURGUT

  Elazığ’da sineklik imalatı yapan Mehmet Kömürcü, sıcakların başlamasıyla birlikte sineklik satışlarının da arttığını söyledi. Yaz aylarında vatandaşların sinekten kurtulmak için camlarına sineklik taktırdıklarını söyleyen Kömürcü, her bütçeye uygun sinekliklerinin olduğunu söyledi.

Elazığ’da mayıs ayındayken termometreler 25 derecenin üstüne çıkarken, kış mevsiminde ortalıkta gözükmeyen haşereler de kendini göstermeye başladı. Bu durum da farklı böcek türü sayısının artmasına neden oldu.  Hayatı olumsuz etkileyen sinekler vatandaşı mutsuz ederken, sineklerin çoğalmasına bir tek sineklik imalatı yapan esnaf sevindi. Esnaf, şimdiden sinekliklere yoğun talep bulunduğunu ve imalata yetişmekte zorlandıklarını belirtti.

Esnaf Mehmet Kömürcü, yaz döneminde sineklik siparişlerinin arttığını ve bunun da kendilerini mutlu ettiğini kaydederken yoğun sipariş aldıklarını ve imalata yetişmekte zorlandıklarını da  söyledi.

HAŞERE, SİNEKLİK SATIŞLARINI ARTIRDI

Bu yıl yağışın fazla olmasından dolayı sinek ve haşerelerinde arttığına dikkati çeken Esnaf Mehmet Kömürcü, “Bu yıl yağan yoğun yağışlar ve sonrasında sıcaklıkların başlamasıyla ortaya çıkan sinekler vatandaşları rahatsız ediyor. Sineklerden kurtulmak isteyen vatandaşlar bize geliyor. Önümüz yaz. Yazın vatandaşlarımız geceleri pencereleri açmak zorunda kalıyor. Ancak bu kez de sinekler çok rahatsızlık veriyor ısırıyor ve bazı vatandaşlarda alerji yapıyor. Her ne kadar Belediye ilaçlama yapsa da bir sure sonra yine sinekler etkisinin gösteriyor. Onun için en iyi çare sineklik taktırmak. Sineklik taktırmasa adam içeride yatamaz, mecbur sineklik taktırıyor. Eskiden kırsal kesimden yoğun talep olurdu, artık merkezden de çok talep oluyor.”dedi.

FİYATLARI ÖLÇÜSÜNE VE STANDARTLARINA GÖRE DEĞİŞİYOR

Kömürcü, sineklik fiyatlarının ölçüsüne ve standartlarına göre değiştiğini belirterek, pencere için en ucuz sinekliğin 250 TL’den başladığını belirterek; “Biz sinekliklerimizi genelde sürgülü yapıyoruz. Talebe göre normal açılıp kapanan da yapıyoruz. Örneğin pencere stor sineklik fiyatlarımız 250 TL den başlıyor. 300-400 TL arası fiyatlarla satışlarımızı yapıyoruz. Ama genelde müşterilerimize yardımcı oluruz. Müşteri memnuniyeti bizim için çok önemli. “  şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol