Öne Çıkanlar Sözlerini Misliyle Kendisine İade Ediyoruz Merhum Necmettin Erbakan Dualarla Anıldı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanı Arasında F.Üden 8 İsim Çalışmaları Yerinde İnceledi elazığsondakikahaber

Bu haber kez okundu.

“Siyasi Ahlaksızlık”

ÖZEL HABER: ÖZGÜR YILDIRIM 

Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un CHP İl kongresinde yaptığı konuşmaya büyük tepki gösteren Ali Özcan yapılan son seçimlerde Saadet Partisinin genç ismi o güzel insan Abdullah Akın’ın oyları olmasaydı bu kadar oyu alamayacağına dikkat çekti. Özcan; Gelecek Partisi ve İYİ Partinin ittifakıyla 70 Bin oyu kendisinin aldığını sanıyorsa çıksın kendisi Belediye Başkanlığına aday olsun ben de kendisinden özür dileyip gözlerinden öpeyim dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan İl Kongresi’nde, eski Milletvekili Ali Özcan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından Belediye Başkan adayı olarak önerildi. Kongreye katılmayan Ali Özcan, aday gösterilmesine tepki gösterdi.

DELEGE KABUL ETTİ, ÖZCAN TEPKİ GÖSTERDİ

Kongrede bazı açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Erol, eski milletvekili ve Elazığ’da parti içinde siyasi rakibi olarak bilinen Özcan’ı 2024 yılında gerçekleştirilecek olan Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday göstermek istediklerini söyledi. Bu teklif kongreye katılan delegeler tarafından da kabul gördü ancak Özcan bu açıklamaya tepki gösterdi.

BİZ HADDİMİZİ BİLİRİZ

Yapılan kongre sonrasında Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Özgür Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Özcan; “Benim böyle bir bilgim yok. Düşünce alınmadan bir isim, açıklama yapıyorsa bu çok hoş karşılanacak bir davranış değil. Biz haddimizi biliriz. Genel başkan bile beni aday yapamaz. Söylüyorum ön seçim yapılmadan örgütte oylama olmadan isim belli olmaz. Parti meclisi karar vermeden hiç kimsenin adaylığı söz konusu değil. Söz konusu da olamaz.  Bu saygısızlıktır. “dedi.

BENİ GENEL BAŞKAN BİLE ADAY YAPAMAZ

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan İl Kongresi’nde açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EroL, Yerel seçimlere kısa bir süre kala Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Örgütüyle yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanacaklarını ve seçimi kazanmak için iddialı, deneyimli ve partimize abilik yapacak, Elazığlı hemşehrilerimizin güvendiği, hepimizin abi dediği Ali ÖZCAN’ın Elazığ Belediye Başkanlığı için adaylık teklifini götüreceğim.” yönündeki önerisine Ali Özcan’dan cevap geldi.

GÜNIŞIĞI’NA AÇIKLADI

Gazeteniz Günışığı’na konuşan Ali Özcan; “Ben her zaman tekrarladığım gibi ön seçim yapılırsa ben her yerden aday olabilirim. Ancak benim haberim olmadan böyle bir konunun gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum. Bana sorulmadan, düşüncem alınmadan böyle bir konunun gündeme getirilmesini de hoş karşılamıyorum.’ Benim haberim yok. Belediye başkanı olabilmek için parti meclisinde görev çıkması lazım. Biz haddimizi biliriz. Genel başkan bile beni aday yapamaz. Söylüyorum ön seçim yapılmadan, örgütte oylama olmadan isim belli olmaz. Parti meclisi karar vermeden hiç kimsenin adaylığı söz konusu değil. Söz konusu da olamaz.  Bu saygısızlıktır. “dedi.

İTTİFAK OLMASA O OYLARI ALAMAZDI

Parti meclisinin kararı olmadan hiç kimsenin adaylığının söz konusu olmayacağını ifade eden Ali Özcan, “ittifakın oyları olmadan 30 Bin oyu geçemeyeceğini belirterek; “Kendisini aradım görüştüm. Gerekeni söyledim. 40 sene sonra bu oyları ben aldım diyor.  İttifak olmazsa sen milletvekili olarak çıkabiliyor musun?

ABDULLAH AKIN’IN OYLARI OLMASA SEÇİLEMEZDİ

Açıklamasında 14 Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden 2. Sırada Milletvekili adayı olan Abdullah Akın olmasıydı bu kadar oyu alamazdı diyen Özcan şunları kaydetti: Saadet Partisinin genç ismi, o güzel insan Abdullah Akın olmasaydı bu kadar oyu alamazdı. En az 20 – 30 Bin oyu var adamın. İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi yani ittifak olmadan çıksın 30 Bin oy alsın gidip tebrik ederim kendisini. Bizim partinin karar organı Genel Başkan değildir. Bizim partinin karar organı Parti Meclisidir. Parti Meclisi karar vermeden hiç kimsenin adaylığı söz konusu değil, olamaz da.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol