Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

‘STADIN BİTMESİNE AZ BİR SÜRE KALDI’

Elazığ’da sportif alanda yapılan yatırımlar ve spor tesislerini Elazığ Spor Basını ile birlikte yerinde inceleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan spor tesisleri ile birçok spor dalında yüzlerce milli sporcunun yetiştirildiğini söyledi. Yapımı devam eden Elazığ  Atatürk Stadyumu hakkında da bilgiler veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren,  stadyum zemininde kullanılacak çim türünün alttan ısıtmalı doğal çim olacağını, çim serimi çalışmasına ise önümüzdeki günlerde başlayacaklarını belirtti.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde olan Spor Kompleksi’nde çok sayıda spor dalında verilen ücretsiz eğitim ile yüzlerce milli sporcu yetiştirildiğini ve Teknik ve donanımlı ekipmanlarla oluşturulan; Boks, Güreş, Eksrim, Olimpik Yüzme Havuzu, Tenis, Voleybol, Basketbol, Halter gibi spor salonlarında eğitimler devam ettiğini aktaran Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren,yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Basın mensuplarıyla birlikte düzenlenen program ile tesisleri yerinde inceleyerek bilgiler veren İl Müdürü Eren, Spor Kompleksi’nde bulunan yaz spor okullarında 22 branşta yaklaşık 8000 sporcunun eğitim gördüğünü belirtti. Yapımı devam yeni stadyumun koltuklama montajlarında son aşamaya geldiklerini ifade eden Eren; " Tabi bu stadyumu ben Elazığlı taraftarı hem Elazığ halkı hem de bizler çok iyi biliyoruz. Şunu da gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki bu stadyumun bitmesini en çok kim istiyor derseniz üstüme kimseyi tanımam."dedi.

Eren; ‘Abdullahpaşa mahallesi içeresinde ki spor kompleksimize girdik. Burada olimpik yüzme havuzumuzda hem çok amaçlı spor merkezimizde hem tenis merkezimizde tenis kortlarımızda hem de Yakup Kılıç  Spor Salonu'nda ki hem salonlarını hem de cep salonlarını birlikte gezdik.

Burada çok büyük bir yoğunluğu büyük bir kalabalığı ve alttan yeni yetişen büyük sporcuların olduğunu gördük ama şunu diyebilirim ki antrenman salonlarındaki hem tenis kortlarındaki hem de olimpik spor salonumuz yüksek stantlarda hem sporcularımız için hem bunları bekleyen veliler için hakikaten iyi dizayn edildi’ dedi.

‘BU GURURU VE MUTLULUĞU HİSSEDİYORUM’

Yeni açılacak stadın  gurur ve mutluluk yaşadığını ifade eden Eren; ‘Ben hem ekibime hem de bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Elazığ da spor anlamında büyük bir temel büyük bir hareketlilik başlattık. Yeni branşlar var bunlarda zamanla milli sporcular verecek dolayısıyla ben bu anlamda mutluyum bu özgüveni bu gururu tüm personellerimle birlikte hissediyorum’ dedi.

‘STADIN BİTMESİBE AZ BİR SÜRE KALDI’

Sözlerine devam eden Eren; ‘Bu stadyum 1970’li yıllarda yapılmıştı, 2018 yılında stadyumumuz bitmişti ben göreve başladıktan yaklaşık 2 ay sonra 2019 Eylül'ün 17’sinde stadyumunuz temelini attık 3 yıla yaklaşan bir süreyi geride bırakıyoruz tabi deprem ve pandemi sürecini de göz ardı etmemek kaydıyla artan fiyatlarla da tüm kamuoyunun spor camiasının malumu onların hakikaten çok iyi bildiğini biliyorsunuz. Tabi bu stadyumu ben Elazığlı taraftarı hem Elazığ halkı hem de bizler çok iyi biliyoruz. Şunu da gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki bu stadyumun bitmesini en çok kim istiyor derseniz üstüme kimseyi tanımam. Çünkü bu stadyumda çocukluğumdan beri çok maç izlemişimdir bütün tribünlerde eski tribünlerde de bulunmuşumdur. Ben çok iyi bir Elazığsporlu  iyi bir Elazığsporu takip eden olduğumu belirtmek isterim’ ifadelerine yer verdi.

‘ÇİMLER İÇİN TEDARİKÇİDE SIKINTI YAŞADIK’

Stadyum bitsin diye tüm ekip arkadaşlarıyla yoğun bir çaba ve uğraş içinde olduklarını ifade eden Eren; "Başta bakanımız Milletvekillerimiz sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve il Başkanları yoğun çaba harcıyor zaman zaman aksamalar oldu, stadyumun iç kısmında koltuklamada şuanda % 60-65 civarındayız yani çok hızlı gidiyor yani önümüzde ki hafta tüm koltuklar bitmiş olur. Sadece 02 kum dediğimiz kum tabakasında tedarikçide bir sıkıntı yaşadık burada bizim ve yüklenici firmanın hiçbir kabahati yok, bu 02 kum dediğimiz kumun temiz olması lazım bunun tedariki gecikti.  Onu sermeden çimleri sipariş edemiyoruz. Çünkü hava şartları çok sıcak bu mevsimde çim sermek büyük bir risk teşkil ediyor biz bu çimi serebilmemiz için bu 02 tabakayı öncelikle bir korumamız lazım. Ve çimi koyma işlemimizde kısa bir zamanımızı alacak. Tahminen 4 tır gibi bir çimle herhalde bu alanı kapatmış oluruz. Dolayısıyla iç kısmında sadece koltuklar ve çimler kaldı.  İçeriden mekanik ve boya bazı sıva işlerinde çok kısa bir sürede bitirmek istiyoruz. Tarih vermek cidden çok güç bazen sorunlar oluşabiliyor. Ve ödemede hiçbir zaman bir sorun olmadığını belirtmek isterim. Biran önce ilimizin profesyonel takımların tüm taraftarlarımızın bu stadyumda birlikte maç izlemeyi görmek istiyorum." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol