Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

Tabela Krizi!

HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla konuya açıklık getirirken, CHP’li siyasilerin bu konuyu ‘Bakanla görüştüm düzelteceğiz’ söylemlerine tepki göstererek bir dilekçeyle düzelecek tabela üzerinden yeni bir kahramanlık hikâyesi yazmalarına anlam veremediklerini bildirdi.   Başkan Koca; EBMC olarak Bakanlığa dilekçe ile müracaat edeceklerini belirtti.

Yapımında son aşamaya gelinen yeni stadyumun yeni adı tartışmalara neden oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığınca kent merkezindeki Kültür Mahallesi'nde bulunan 52 dönüm alanda yapımına başlanan UEFA ve FIFA standartlarındaki modern stadın tabelası asıldı. Asılan tabelada daha önceki ismi “ Elazığ Atatürk Stadyumu” olan stadın ismi ' Elazığ Stadyumu' olarak asılması infiale yol açarken  bu değişim taraftarı adeta ikiye böldü.  Sosyal medyada Atatürk ismini kim sildi? Sorusunu soran taraftarlar: "Elazığ Stadyumu ismi değişmesin “Elazığ Atatürk Stadyumu” olarak kalsın hatıralarımız yok olmasın #ElazığAtatürkStadyumu. ATATÜRK Karşıtlığı, karşıt olanı bitirir! Elazığ ATATÜRK Stadyumu idi burası, Hangi kafa ATATÜRK'Ü sildi ise O KAFA SİLİNİR!" şeklinde yorumlarda bulundular.

*İHALEYE BU İSİMLE ÇIKTI    

Spor servisimizin edindiği bilgilere göre şuan da stadın  Elazığ  Stadyumu olarak yazılma sebebi ihaleye bu isimle çıktığı için. Stadyumun inşaat sürecinin tamamlanmasının ardından isim verilecek. Spor tesislerine Ad verme işi geçici kabul sonrasında, Gençlik ve Spor Bakanı imzası ile olacağı öğrenildi.  

KOCA; “BİR DİLEKÇE İLE DÜZELİR, UCUZ KAHRAMANLIĞA GEREK YOK”    

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımla tartışmalara son noktayı koydu. CHP’li siyasilerin bu konuyu ‘Bakanla görüştüm düzelteceğiz’ söylemlerine tepki göstererek bir dilekçeyle düzelecek tabela üzerinden yeni bir kahramanlık hikâyesi yazmalarına anlam veremediklerini belirtti. “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarken ihalenin adı olarak “Elazığ Stadyumu yapım işi” dediği için stadyumun yapımını üstlenen yüklenici firma da tabelasını öyle yapıp işi teslim etmek zorundadır.”diyen Başkan Koca, “Vatandaş bilmeyebilir ama bu şehirde siyaset yapanların bu işi bilmeme gibi bir lüksleri yoktur.” İfadelerini kullandı. İktidar milletvekillerinin DASK bilgilendirmelerinden fırsat bulup bu konu hakkında vatandaşı bilgilendirmediği için  vatandaş haklı olarak köpürdüğünü aktaran Koca;  “CHP’li siyasiler de bu konuyu Bakanla görüştüm düzelteceğiz diyerek zaten bir dilekçeyle düzelecek tabela üzerinden yeni bir kahramanlık hikayesi yazar.”ifadelerini kullandı.

ATATÜRK İSMİ ÜZERİNDEN TOPLUM KUTUPLAŞTIRMANIN ANLAMI YOK

Atatürk ismi üzerinden toplumu kutuplaştırmamın bir anlamı olmadığı gibi bu sürecin böyle olduğunu bilen siyasi ve mülki erkin bir açıklama yapıp bu tepkilerin önüne geçmek istemeyişi de bir o kadar anlamsız olduğuna dikkat çeken EBMC Başkanı Koca;  “Halkımız rahat olsun lütfen Günışığı Gazetesi ve Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti olarak biz yarın (12 Mart 2023) itibariyle Gençlik ve Spor Bakanlığına müracaatımızı yapacağız.”dedi.

   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol