Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

TAKSİCİ ESNAFI YOLCU BULAMIYOR

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

"Yakıta verdiğimiz kadar cebimize kalmıyor" diyen taksici esnafları, vatandaşların ise taksi kullanmayı bıraktıklarını belirttiler.

Fiyatlar artınca müşteri sayılarının azaldığını ve yaşadıkları zorlukları gazetemize anlatan taksiciler, ekonomik olarak zor günler geçirdiklerini belirtirken, vatandaşın ise taksi parası ödemek istemediğini kaydettiler. Artan yakıt masrafları nedeni ile zor günler geçirdiklerini ifade ederken, birde korsan taksiler yüzünden sorun yaşadıklarını, çok zorlandıklarını ve sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.

ÇAY: VATANDAŞ ARTIK TAKSİYİ TERCİH ETMİYOR

Elazığ’da 15 yıldır taksicilik yapan Yeşildere taksi durağı esnaflarından Bedri Çay, akaryakıt fiyatlarının işlerini çıkmaza soktuğunu ifade ederek, “Taksi fiyatlarına yapılan son zamlardan sonra indi-bindi 30 lira oldu. İnsanlar artık, yakın mesafelere yürüyerek gitmeyi tercih ediyorlar. Uzak mesafeler için de taksiyi değil, otobüsleri, dolmuşları tercih ediyorlar. İçinde bulunduğumuz kriz döneminde çalışamayıp kontak kapattığımız çok fazla gün oluyor. Hal böyleyken bizler çalışmayan araçlara vergi ve kira ödemek zorunda kalıyoruz.” dedi.

“KORSAN TAKSİYLE MÜCADELEMİZİ ASLA BIRAKMIYORUZ”

Ekonomik sıkıntıların yanı sıra birde korsan taksicilerden dert yanan taksici esnafı Bedrettin Çay, “Korsan taksiler sürekli artıyor. Büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Fakat biz korsan taksiyle mücadelemizi asla bırakmıyoruz. Burada yetkililerin artık bu işe daha fazla el atması gerekiyor. Çünkü yetkililer yavaş hareket ettikçe korsan taksi sayısı daha çok artacaktır. Vatandaşlarımız korsan taksileri değil bilinir ve güvenilir taksileri tercih etsinler ve taksimetreyi kesinlikle açtırsınlar." diye konuştu.

ÇİFTÇİ: MÜŞTERİ FİYATLARI YÜKSEK BULUYOR

Emek Taksi esnaflarından Feramus Çiftçi ise her gün yeni bir zamla uyandıklarını söyleyerek, “Fiyatlar artınca müşteri sayımız azaldı. 15 Taksi var durakta iş yapamıyoruz . Artan akaryakıt giderleri, araç bakım ve sigorta maliyetleri bizleri zorluyor. Müşteri fiyatları yüksek buluyor. Bizlerde kâr yapamıyoruz. Arabaların trafik muayeneleri, sigortaları derken her şey aldı başını gitti. Akaryakıta yapılan bu zamların geri çekilmesi ve ayakta kalmaya çalışanlar küçük esnafın mutlaka desteklenmesi gerekiyor.” dedi.

KORSAN TAKSİLERİ GÖRDÜKLERİ YERDE ŞİKÂYET ETSİNLER

Çiftçi, taksicilerin kabusu olan korsan taksicileri de değinerek; “Birde biz taksici esnafının kabusu korsan taksiciler. Para kazanmak için kimsenin kimseye engel olmaması lazım. Herkes ekmek parasının peşinde. Biz vergimizi veriyor tüm sorumlulukları üstleniyorsak; korsan taksiciler de yasal olarak çalışmak zorundalar. Yasalara uymuyorlar. Korsan taksileri gördükleri yerde şikâyet etsinler. Vergisini veren bizlerin hakkını gasp ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol