Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Hadi TUNÇ Sektörel Değerlendirme Toplantısına Katıldı

TUNÇ daha sonra Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde sektör toplantısına katıldı. Toplantıda bölgede yaşanan kuraklık ve pandeminin üretimdeki etkisi ele alındı.

Ülke olarak Kovid-19 salgını süreci ile mücadele ettikleri dönemde, kuraklık riski ile de karşı karşıya olduklarını söyleyen TUNÇ; " Salgınla mücadelede yeni tarımsal stratejiler, politikalar ve yol haritaları belirlerken aynı zamanda kuraklık riskinin de gıda arz güvenliğinin sağlanması noktasında bizlere yeni görevler düşüyor. Bu konuda neler yapmamıza dair görüşlerinizi alacağız.

Kuraklıktan etkilenen alanlarda İl Müdürlüğümüz ve TARSİM Bölge Müdürlüğümüz gerekli tespit çalışmalarını yaptılar.

Köy bazlı verim kayıpları ve hasar oranları şu anda parsel bazlı çalışmaya dönüştü. Her parseldeki kayıplar ve hasarlar tutanaklar ile Bakanlığa ve ilgili birimlere iletilecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi dekara 100 liraya kadar hasar tazmin ödemeleri üreticilerimize ve çiftçilerimize yapılacak" dedi.

Bakan Yardımcısı TUNÇ, üretime ve ekonomiye katkı sunacak tüm projelere destek verdiklerini belirterek, "Bitkisel üretim, hayvancılık, kırsal kalkınma yatırımları, IPARD kapsamındaki yatırımların yüzde 100'ünü hayata geçirmeye çalışıyoruz. Sizden beklentimiz çokça talep edin, proje hazırlayın ve proje gönderin. Ankara'ya gönderdiğiniz projelerin hepsini inşallah kabul edeceğiz, kaynak oluşturmaya gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Bakan Yardımcısı TUNÇ'un yanı sıra Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Nuri YILMAZ, Tarım Reformu Genel Müdürü Bekir ENGÜRÜLÜ, HAYGEM Islah ve Geliştirme Daire Başkanı Adem BÖLÜKBAŞI, İl Tarım ve Orman Müdürü Turan KARAHAN, STK temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Toplantının ardından heyet Elazığ Valisi Sayın Erkaya YIRIK ve Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI' nı makamlarında ziyaret etti. 

Son olarak Akçakiraz Beldesi Altınçevre köyünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen Buğday- Arpa çeşit demonstrasyonu tarla gününe katıldı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol