Öne Çıkanlar GÜRKAN: HER YENİ İŞ ZİRVESİ YENİ BİR EKONOMİK HEYECAN VE TİCARİ FIRSATTIR Bursa Yıldırımspor BAŞKAN YILDIRIM BALIĞA ALKIŞ BASKİLE YATIRIM MÜJDESİ

Bu haber kez okundu.

“Tedirginliğe Gerek Yok!”

ÖZEL- HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

Elazığ'da 17 Şubat'ta meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından suların çekildiği Keban Baraj Gölü sahasındaki yaklaşık 20 kilometrelik fay hattında yarıklar oluşturan bölgede incelemelerde bulunan Elazığ Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Burhan Daş fay hattındaki yarıkların zemin sıvılaşması olduğunu söyledi. Burhan Daş, daha büyük ölçekte meydana gelen depremde oluşması gerek sıvılaşmanın kendilerinin de şaşırdığını söyledi.

ZEMİN KUM KUSUYOR

Oradaki zemin sıvılaşması olayının fay kırığı ya da yarığı olmadığını aktaran Daş; “Titreşim halinde zemin altında bulunan kum bulduğu zayıf noktadan yukarı çıkıyor. Bir nevi yani zemin kum kusuyor. Orada ki zemin sıkı değil. Bu sıvılaşmanın bina olan yerlerde olması çok tehlikeli. Bina olan yerlerde kesinlikle önlem alınması gerekiyor. Bulunduğu yer itibariyle şuan bir sorun teşkil etmiyor. Biz orada ki halkımıza zaten uyarılarda bulunduk.” dedi.

Olayda şaşırtıcı tarafın 5.5 veya 6’dan daha büyük şiddetteki daha büyük depremlerde meydana gelen bir zemin olayının bu ölçekte olması olduğunu kaydeden Burhan Daş; "Yolüstü köyü üstünde meydana gelen bir yarıkla veya çatlakla ilgili yerinde incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gittik. Olay yerinde yaptığımız incelemeler sonucunda oluşan yarığın bir sıvılaşma sonucu meydana geldiği deprem sonucu oluşan bu sıvılaşmada yerin altında yani alt seviyesinde bulunan kumun ve yeraltı su seviyesinde bulunduğu için kumun titreşim halinde yer yüzeyine çıkması şeklinde oluşan bir olaydır. Burada vatandaşlarımızın tedirgin olmasına gerek yok. Bir fay kırığı ya da yarığı değil.”diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol