Öne Çıkanlar yenıufuk yeniufuk gazetesi elazığyerelhaber DEPREM İstanbul teşekkür

Bu haber kez okundu.

TEK BAŞINA BEN YETERLİ OLAMAM

Yerel mahkemenin kararını iptal eden Danıştay’ın bakanlık tarafından yanlış bilgilendirildiğini yineleyen Milletvekili Erol, “Takipçisi olacağım ama buna tek başına ben yeterli değilim. AK parti Milletvekillerinin de, sivil toplum örgütlerin de, basının, kamuoyunun da bu işi sahip çıkması lazım.” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Günışığı - Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret etti. Ziyaretinde gündeme dair açıklamalarda bulunan Erol, maden rezervleri ve Danıştay’ın verdiği ihale kararına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

İHALEYİ ALAN FİRMANIN LEHİNE SONUÇLANDI

Erol, iptal edilen ihale kararının, yeniden ele alınması gerektiğini belirterek; “Maden sahaları ile ilgili kamuoyundan yeterli desteği göremedik. Önce Yerel mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi sonra Danıştay yürütmeyi durdurma kararını ortadan kaldırdı.  İhaleyi alan firmanın lehine ihaleyi sonuçlandırdı.” diye konuştu.

BELGELER ELİMİZDE VAR

Danıştay’ın yanlış bilgilendirildiğine dair belgelerin olduğunu kaydeden Milletvekili Erol; “Bakanlık tarafından Danıştay’ın yanlış bilgilendirdiği konusunda belgeler var elimizde. Onları kanıtlayabilirsek yeni bir dava açacağız. Rezerv olmayan bir alan, ihalesi var, sondaj sonuçta rezerv varsa onun ihale usulü farklıdır. Soru önergesinin cevabına göre Danıştay’ın yanlış bilgilendirildiğine dair bilgiler vereceğiz. Bu konuyu gelen cevaba göre Yargıtay’a taşıyacağız. 11 milyonluk rezerv var, 30 milyar dolar %35’lik alanda tespit edildi.”  dedi. 

DESTEK BULAMADIK

Maden rezervleri ile ilgili destek göremediklerini belirten Erol;  “Bununla ilgili nedense Elazığ’da destek bulamadık. Biz 30 milyar dolar diyorduk şuan rezerv alanı 60-70 milyar dolara çıkmış. Sonradan sondaj alanlarının değer tespitleri de yapılmış. 60-70 milyar dolarlık bir rezerv alanı var.” ifadelerini kullandı.

SAHİP ÇIKMAZSAK ELİMİZDEN GİTTİ

Konunun takipçisi olacaklarını ve ellerinden geleni yapacaklarını belirten Erol, milletvekillerine, sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunarak, “Türkiye’ de gündem oluşturmak için bu açıklamayı grup başkan vekili ile birlikte yaptık. Takipçi olacağım ama buna tek başına ben yeterli değilim. AK parti Milletvekillerinin de, sivil toplum örgütlerin de, basının kamuoyunun da bu işi sahip çıkması lazım. Sahip çıkmazsak elimizden gitti.” dedi. 

ELAZIĞ 3 FIRSATI KAÇIRDI

“Ben hep söylüyorum Elazığ 3 fırsatı kaçırdı.”diyen Gürsel Erol; “Bir Keban barajı süreç doğru planlanmadı. Keban Barajı yapılırken Elazığ’ın en verimli toprakları gitti kamulaştırma paraları Elazığ’a yönelik kazandırılmadı.  İki deprem süreci, TOKİ konut yaptı. Ama doğru planlanmadı üç ise Maden.” diye konuştu.

EKONOMİK KAYIPLARIN GİRDİSİNİ MADEN YAPABİLİRDİ

Maden rezervlerinin Elazığ’a ekonomik katkısının çok olacağına dikkat çeken Erol, “Bizim Keban Barajı’ndan ve depremden sonra yaşadığımız krizleri, ekonomik kayıpların girdisi Maden çok daha fazlasıyla yapabildi. Müthiş bir değer.” olarak nitelendirdi.

FERROKROM ÖRNEĞİ BURADA DA OLACAK

Sahip çıkılmazsa ferrokrom gibi olacağını kaydeden Milletvekili Erol, “Eğer sahip çıkamazsak malzemeyi çıkaracaklar burada işlemeyecekler. Kendi tesislerine götürüp işleyip satacaklar. Kısacası ferrokrom örneği burada da olacak. Ben sonuna kadar elimden geldiği kadar ulusal basında da, mecliste de gündeme getireceğim. 4 Milletvekili önce bu konuya tepkiliydi, sonra bir anda sustu kaldılar gündeme getirmediler.” ifadelerini kullandılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol