Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

TERZİDE TADİLAT DÖNEMİ

Terzi dükkânına gelen siparişlerin büyük bölümünün tadilatlardan oluştuğunu kaydeden terzi esnafı;  “Elbise dikmiyoruz, tadilat ve tamirat yapıyoruz." dediler.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Elazığ’da terzilik mesleğini sürdüren esnaf, artık tabandan terzilerin yetişmediğini belirterek, mesleklerinin yavaş yavaş yok olduğunu söylediler. Yeni neslin terzilik mesleğine ilgi göstermemesi ve yeni ustaların yetişmemesinden yakınan terziler, sipariş dikimlerin de azaldığını, artık tamirat-tadilat yaptıranların çoğaldığına dikkat çektiler.

ÖZATLI: KONFEKSİYONDAN ALSALAR DA YİNE BİZE GETİRİYORLAR

Paça daraltma, kısaltma ve bel ayarlamada yoğun sipariş aldıklarını aktaran, Terziler Odası Başkanı Erdem Özatlı,  “İşlerimizde yoğunluk var. Hazır giyimi tercih etseler de her insanın vücudu değişik olur, konfeksiyon uymaz. Biz tamir ederiz. Paçası uymaz, kolu uzun gelir biz tamir ederiz. Konfeksiyondan alsalar da yine bize getiriyorlar.'' dedi.

ESNAF ZOR DURUMDA

Elektrik, kira ve vergi gibi giderlerini ödemekte zorlandığını belirten Başkan Özatlı, “En büyük sıkıntımız SGK ve BAĞ-KUR’ların yüksek oluşu. Elektrik ve kiralar yüksek esnafın geliri gideri karşılamıyor.” İfadelerini kullandı.

KİMSE ÇOCUKLARI TERZİLİĞE GÖNDERMİYOR

Sektörde çırak yetiştirilemediğini belirten Özatlı, “Çırak bulmakta zorlanıyoruz. En büyük sıkıntımız çırak. Bunu daha önceden televizyon programlarında gündeme getirmiştim. Artık kimse çocukları terziliğe göndermiyor. Ben buradan ailelere tekrar sesleniyorum çocuklarınızı esnaf sanatkârlar odasına gönderiniz. Terzicilik büyük bir sanattır. Peygamber sanatıdır. İdris aleyhi selamın sanatıdır. Bütün her şey el emeği göz nuru ile dikilen ölçülere göre dikilen bu sanat çok özeldir. Bu sanatı severek yaparsak başarılı olacağına eminim.” diye konuştu.

DOĞAN: SEKTÖRÜ BİTİYOR

Vatandaşların artık terziler yerine hazır giyim ürünlerini tercih ettiklerini belirten Terzi Halil Doğan ise, “Terziliğe ihtiyaç duyulmuyor hazır tercih ediliyor. Terzilik sektörü bitiyor. Eskiden Vali Fahri Bey , Gazi Caddesi komple terziydi. Şimdi ise mahalle aralarında onlarda tamirat yapıyor. Sanata ilgi yok mesleğe ilgi yok. Çırak bulmakta zorlanıyorum.” dedi.

REŞİT: TERZİLİK HAYATTA ÖLMEYEN BİR MESLEK

İşlerinin olduğunun fakat gelirin giderleri karşılamamasından yakınan Mehmet Reşit Sert; “Okulun başlamasıyla kışın başlamasıyla yoğunluk başladı. Düğün sezonu devam ediyor. Tabiki hazır giyimde olsa yine de bizi tercih ediyorlar küçültmek için büyütmek için. Elektrik fiyatları çok yüksek çalışıyoruz ama boşa çalışıyoruz. Eleman yetişmiyor o yüzden baya sıkıntı yaşıyoruz. Terzilik hayatta ölmeyen bir meslektir. Trilyonlukta olsan yine de dönüp dolaşıp bu mesleğe ihtiyaç duyuyorsun. Mesleğimiz çok güzel kıymetini bilelim el emeği göz nuru.” diye konuştu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol