Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ son yolculuğuna uğurlandı BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ Ya Hafriyat Keleştimur

Bu haber kez okundu.

(TESK) GENEL BAŞKANI BENDEVİ’Yİ KINIYORUZ

HABER: DİLARA MENGÜNOĞUL

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e sert tepki gösterdi. Başkan Palandöken’in, mecliste torba yasasında EYT ile ilgili düzenlemelerin konuşulduğu ortamda Antalya’da tatil yapmasını eleştirerek, esnafın sahipsiz olduğunu belirtti.

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, Yeni Ufuk-Günışığı Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret etti.

“EYT MÜJDESİNE SEVİNEMEDİK”

Ziyarette, (EYT) konusunda yapılan düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, Esnafların 9 bin gün ile emekli olmasını haksızlık olarak nitelendirerek;  Hükümetin yakın zamanda EYT ile ilgili yapmış olduğu müjdeli açıklamaları yakinen takip ediyoruz, bizlerde esnaf olarak bu habere sevindik. Fakat geçen sürede görüyoruz ki bu müjdeli haber sadece SSK’lı çalışanları ilgilendiren bir müjdeymiş. Esnaf 9 bin günle 1971 de çıkarılan, ihtilal döneminde çıkarılan bir kanunla acısını çekiyor. Yanımızda çalışan arkadaşlar 5 bin günle emekli oluyorken bizler esnaf olarak 9 bin günle emekli oluyoruz” dedi.

“ESNAFIN KURTULUŞU ZOR”

Devletin biran önce BAĞ-KUR ödeme düzenlemesiyle ilgili bir sonuç getirmesini aktaran, Başkan Evsen,  “9 bin gün 60 yaşına tekabül ediyor. Ve bu yaşta da ülkemizde 1000 kişiden sadece 1 kişi 60 yaşını devirebiliyor. Dolayısıyla Esnaflarımızın kurtuluşu BAĞ-KUR ödeme sisteminde zordur. Hükümetimize sizlerin aracılığıyla sesleniyoruz, Esnaflarımızın bu BAĞ-KUR ile ilgili düzenlemesini yapsınlar” dedi.

TESK GENEL BAŞKANI BENDEVİ TATİLDE

Başkan Evsen, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in esnafın sorunları ile ilgilenmediğini söyleyerek, “Bizleri temsil eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şu anda mecliste torba yasasında fakat EYT ile ilgili düzenlemeler konuşulurken kendisi ise Antalya da tatilini yapıyor.” dedi.

“BU SÜREÇ SALTANAT YAPMA DEVRİ DEĞİL”

TESK Başkanı Bendevi Palandöken’e Esnaflar olarak ihtiyaçlarının olduğunu belirten Başkan Evsen, “Bizler Elazığ’da esnafın karşısında sokağa çıkamıyoruz, 10 bin 250 günü dolduran adam BAĞ-KUR dan emekli dahi olamıyor. TESK Başkanını buradan kınıyoruz. Esnafın 40 yıllık başkanlık sürecinde bütün esnaflar olarak kendisine ihtiyacımız varken kendisi ise tatilini yapıyor, şu süreç saltanat yapma devri değildir. Bizlere kulak versin yanımızda dursun” dedi.

“ESNAFLAR SAHİPSİZ KONUMA GELDİ”

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, BAĞ-KUR primlerinin esnafları sahipsiz bir konuma getirildiğini aktararak, “Esnaflar orta direkken sahipsiz bir konuma geldi. 40 yıldır asgari ücret esnaflar sayesinde ortaya çıkıyor. Fakat yapılan düzenleme ile artık Bağ-KUR’dan emekli olma gibi bir hayalimiz kalmadı. Fakat BAĞ-KUR primleri 3 ve 5 Bin TL ile bizlerin durumunu kötü yaptı. Bugün insanların umudur gerçekten Allah’a kalmış TESK Başkanının yanımızda olması gerekiyor.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol