Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Timur Gök: Muaf Tutulmaları Kabul Edilemez

Genç Sağlık Sen Elazığ Şube Başkanı Timur Gök, 11 ili kapsayan depremin sonrasında 17 Nisan tarihinde sendika olarak Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’ne afet bölgesinde çalışanlara ek bir ödeme yapılması konusunda başvuruda bulundukların ve bu taleplerinin karşılık bulduğunu ifade etti.

 “Mağduriyetlerin Giderilmesini Talep Ediyoruz ”

Gök; Alınan kararın memnuniyetle karşılandığı fakat Elazığ’ın bazı ilçelerinin kapsam dışı bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile afet yaşanan bölgelerimizde kamu çalışanlarına ödenecek bir tazminat var iken Toplamda yüzlerce binanın ağır hasarlı olduğu ve halihazırda on binlerce depremzedeyi ağırlayan AğınKebanSivrice, Arıcak ve Alacakaya gibi depremin merkez üssüne daha yakın olan ilçelerde çalışan kamu personellerinin deprem tazminatından muaf tutulması kabul edilemez. Deprem Elazığ’da X ilçesine ne kadar zarar vermişse Y ilçesine de aynı zararı vermiştir. Depremde X ilçesinde çalışanlar ile Y ilçesinde çalışanlar canla başla yardıma koşup birlikte mücadele etmişlerdir. Bu durumun bir an evvel düzeltilmesini; kapsam dışı tutulan ilçelerimizde bulunan ve Afet döneminde fedakarca görev yapan arkadaşlarımızın da bu haktan yararlanması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için bir adım atılmasını haklı olarak talep etmekteyiz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol